Home / NASLOVNICA / Daljnje unapređenja obrazovanja području VPŽ: Županija nabavila 12 pametnih ploča za 11 osnovnih i srednjih škola vrijednih 250.000,00 kuna

Daljnje unapređenja obrazovanja području VPŽ: Županija nabavila 12 pametnih ploča za 11 osnovnih i srednjih škola vrijednih 250.000,00 kuna

Svake godine Virovitičko-podravska županija iz Županijskog proračuna izdvoji sredstva za informatičku opremu osnovnih i srednjih škole. Ove godine, izdvojeno je 250.000,00 kuna za ukupno 12 „pametnih interaktivnih ploča“ koje su već „stacionirane“ u osnovnim i srednjim školama. Osam ploča je kod „osmaša“ u: Petar Preradović Pitomača, Suhopolje, Davorina Trstenjaka Čađavica, Josipa Kozarca Slatina, Augusta Cesarca Špišić Bukovica, Antuna Gustava Matoša Čačinci, te Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje. Osim toga, četiri su ploče u sljedećim srednjim školama: Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Strukovna škola Virovitica i Stjepan Ivšić Orahovica.

Jedna od škola koja je dobila „pametnu ploču“ je OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica.

– Uz pametne ploče, nastava će i djeci i učiteljima bila dinamičnija, kreativnija pritom zanimljivija. Na ovaj način i naši učitelji i djeca lakše će usvajati i prenositi znanje. Školama se omogućuje kvalitetan rad, a to se najbolje vidi po rezultatima djece, koja su iz godine u godinu sve bolja – naglasila je ravnateljica OŠ Augusta Cesarca Ivana Simeunović.

U zadnjih nekoliko godina informatička oprema nabavljana je na inicijativu župana Igora Androvića, kao i podršku pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Vesne Šerepac. Tako je i ove godine Županija značajna sredstva izdvojila upravo za informatičku opremu.

– Osluškujući potrebe naših učenika i učitelja, ova informatička oprema učenicima i učiteljima dat će im mogućnost pripreme za inovativniji način kako bi lakše svladali gradivo. S ovom opremom će se poboljšati daljnji rad i profesorima i učenicima. Ona predstavlja novo ulaganje u moderniziranje i daljnju informatizaciju naših škola, a s ciljem kvalitetnijeg pristupa i boljih rezultata i naših profesora i učenika – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.
(www.vpz.hr/Foto: Kristijan Toplak)

Share Button
x

Check Also

Grad Slatina osigurao potpore za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na slatinskom području

Temeljem Odluke za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području grada Slatine koju je ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org