DOGAĐANJANASLOVNICA

„Cvjetići“ DV Zeko Slatina imali pregršt pitanja za slatinskog gradonačelnika

Jučer su mališani Dječjeg vrtića Zeko Slatina bili na prijemu kod slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića.

Ovoga puta u posjet su došla dječica iz skupine Cvjetići u pratnji svojih odgojiteljica Dušice Petričević i Danke Gojić Kajzer, te pomoćne djelatnice za njegu, skrb i pratnju djece Ivane Lah Špehar.

Skupina broji 28 mališana među kojima je i dobar dio predškolaca koji su pokazali veliki interes za rad gradonačelnika. Pripremili su mu niz pitanja od iznimne važnosti za grad. Tako su se zanimali što on zapravo radi, na koji način pomaže ljudima i rješava probleme, lupa li po stolu i naređuje, a zanimali su se i za gradonačelnikov stajling, koji su ujedno i pohvalili.
Iako su ove male glavice pokazale zabrinutost ratnim zbivanjima o kojima ni njih nisu zaobišle informacije s malih ekrana, ipak im je važnije bilo saznati može li gradonačelnik obraniti grad od zombija, može li vrtić dobiti veće parkiralište za njihove tete i koja sve blaga krije Slatina.  
Gradonačelnik Ostrošić u veseloj interakciji s mališanima pokušao je odgovoriti na sva njihova pitanja, naglasivši kako će se truditi sve neprijatelje poput „zombija“ držati izvan grada i održati mir za dobrobit sve djece, koja su najveće blago koje Slatina ima, kako bi se i dalje mogla bezbrižno igrati i odrastati u lijepom i zdravom okruženju.
Gradonačelnik je dakako najavio i daljnju suradnju između DV Zeko i Grada Slatine koji će se, osim skorašnje izgradnje parkirališta u blizini vrtića i dogradnje zgrade jaslica, pobrinuti da vrtić dobije i sve ostale potrebne uvjete kojima će se djeci poboljšati i uljepšati boravak u vrtiću, kao što je to činio i do sada.

Pripremajući se za ovaj susret vrtićarci su u svojoj skupini održali i mini izbore te izabrali svog „dječjeg“ gradonačelnika. Tu će dužnost obavljati Matej Ciglar, dok je njegova zamjenica Sara Vreš.
Tako je gradonačelnik Ostrišić svom mladom kolegi uputio nekoliko savjeta, a potom ih je sve poveo u obilazak svog ureda. 
Na kraju druženja obavljena je razmjena poklona i zajedničko fotografiranje na stepenicama ispred zgrade Gradske uprave.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button