NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJEŽUPANIJA

Čuvanje tradicije u VPŽ: Objavljen je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora tradicijskim obrtima za 2021. godinu

Temeljem Sporazuma Virovitičko-podravske županije i HOK-Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije o provedbi projekta u svrhu očuvanja tradicijskih obrta na području Virovitičko-podravske županije za 2021. godinu, Povjerenstvo za dodjelu potpora tradicijskim obrtima objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora tradicijskim obrtima za 2021. godinu.

Pravo na podnošenje prijava odnosno dobivanje potpore imaju obrtnici sa sjedištem obrta na području Virovitičko-podravske županije koji se u radu služe alatima i priborom na način uobičajen od davnina, izrađuju proizvode u malim serijama, a mogu se koristiti i novijim tehnologijama samo u pojedinim fazama rada. Pod tradicijskim obrtom smatraju se sljedeće djelatnosti: bačvarstvo, bravarija, kovanje, tokarenje, tesanje, restauriranje i ručna izrada namještaja, lončarstvo, izrada i slaganje keramičkih peći, izrada predmeta od keramike, slame i pruća, krznarstvo, graviranje, ručna izrada i popravak obuće i odjeće, medičarstvo-licitarstvo, tkanje na tkalačkom stanu, prerada i obrada lana i vune, pletenje, izrada autohtonih suvenira, urarstvo (pretežito održavanje i popravci), zlatarstvo (ručna izrada nakita), pismoslikarstvo, užarstvo, kitničarstvo, izrada glazbala, vlasuljarstvo, klobučarstvo, izrada lutaka i igračaka, knjigovez te druge djelatnosti srodne navedenima.

Potpora se može koristiti za: uređenje poslovnog prostora; nabavu opreme i specifičnih materijala; promotivne aktivnosti (izlaganje na sajmovima, izložbama i sl.); izradu promidžbenih materijala, web stranice i sl.), certificiranje proizvoda ili usluga. Najviši iznos potpore po pojedinom tradicijskom obrtu je do 4.000,00 kn i isplaćuje se na žiro-račun obrta nakon odluke Povjerenstva. Javni poziv možete vidjeti OVDJE.
(www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button