DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Ćurić i Karl već izborili polufinale veteranskog turnira

I jučer (22.8) su se igrali zanimljivi susreti na Slatina openu, teniskom turniru što ga povodom Dana grada već godinama organizira TK Slatina.

Iako još nisu odigrani svi susreti prvog kola neki su već odradili i svoj drugi nastup te izborili četvrtfinale. To je učinio Kristijan Petrak protiv Marina Zdelara. Zdelar je imao 4:3 i prednost servisa i onda ”nestao” s terena. Završilo je 6:4 6:1 glatkom pobjedom Petraka. Očekivano, bez ijedne ”ogrebotine”, Alen Klun je izbacio Tea Slobodinskog (6:1 6:2). Među osmoricu je bez borbe ušao i Rakitničan. U zaostalom susretu prvog kola Filković je udijelio ”bicikl” Marku Telišmanu.

U veteranskom turniru samo je 15 igrača krenulo po titulu, a već imamo i prve polufinaliste. Prvi nositelj već je tamo. U skladu s tim renomeom Draško Ćurić nije imao nimalo milosti prema Mariju Majačiću ostavivši ga bez iti jednog gema. U drugom dijelu ždrijeba, u pravom malom trileru skraćenog trećeg seta, Vlatko Karl je teškom mukom zaustavio Zvonka Oskomića. (6:0, 3:6, 12:10). Oliveru Jukiću veliki je uspjeh što je ”natjerao” na pun angažman Ivana Tomljanovića (3:6 0:6).

Poznati su svi sudionici drugog kola u konkurenciji seniorskih parova. Najzvučnija je bila i više nego uvjerljiva 6:1 6:1 pobjeda Kirete i Ostojića protiv jednog od najboljih slatinskih parova svih vremena kombinacije Ćurić – Tomljanović. Lak posao imali su Duvnjak i Mihić protiv Telišmana i Krstičevića (6:1 6:1). Klun i Mađarić dobili su u dva seta (6:0 7:5) kombinaciju Klement – Novotny. Još prvog dana Oskomić i Filković ispratili su Kokorića i Đurinića (7:5 6:2) kao i Tony i Teo Slobodinski Janjića i Jusupa (6:4 6:4.) Petrak i Rakitničan također su uspješno prebrodili prepreku Turek – E. Slobodinski (6:3 6:1). Uz malo više muke u drugom setu Roštaš i Vurdelja prošli su dalje preko Mikića i Desančića (6:2 7:5).  Prvi nositelji turnira Šrajer i Felendeš bili su slobodni u prvom kolu.

Završnica ovog velikog turnira što se igra pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada i Grada Slatine igrat će se u subotu.  Danas prvi susreti počinju u 15 i 30.

dj

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button