DOGAĐANJANASLOVNICA

Crveni križ Slatina:

Treća smjena u Glini

U četvrtak 14. siječnja svoj doprinos na potresom pogođenoj Banovini dala je i treća smjena volontera slatinskog Crvenog križa.  Cijela ekipa predvođena prof. Đorom Đorđevićem bila je iz općine Voćin, a uz njega u timu su bile Stana Jaković, Anamarija Đorđević i Lucija Lencić, te Đorđe Gusić i Ljubomir Đorđević. Na poziv ravnateljice Crvenog križa Alberte Cestarić svoj 5-dnevni posao ova je ekipa vrlo uspješno odradila u Glini.

Dva dana radili su u Drvnom centru na sortiranju odjeće i podjeli obiteljskih paketa hrane i higijene. Potom su bili zaokupljeni selidbom humanitarne pomoć u šator Crvenog križa, ali i obilaskom terena. Tako su volonteri slatinskog Crvenog križa obišli više sela na glinskom području gdje su dijeleći humanitarnu pomoć ujedno tješili stradalnike od potresa i pružali im psihosocijalnu podršku, osobito djeci smještenoj u kontejnerima, kojoj su uz riječi utjehe kroz igru i slatkiše pomogli da barem na trenutak zaborave na svoju patnju.

Ovo iskustvo cijeloj ekipi dalo je više nego što su pružili.

– Ispunjenost jer činimo dobro je nevjerojatan osjećaj. Unatoč tužnoj situaciji stekli smo nova prijateljstva koja će nas podsjećati na zajedništvo različitih ljudi sa svih strana lijepe naše koji su se ujedinili kako bi pomogli stradalima u potresu. Ukoliko bubu trebali našu pomoć rado ćemo ponoviti ovo iskustvo, – poručili su volonteri slatinskog Crvenog križa.
(mf, CK Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button