DOGAĐANJANASLOVNICA

Crveni križ Slatina predstavio projekt „Za život kakav zaslužuju“ iz programa „Zaželi“

Gradsko društvo Crvenog križa Slatina jučer je u svojim prostorijama održalo početnu konferenciju projekta „Za život kakav zaslužuju“ iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu Programa zapošljavanja žena „Zaželi“ koji je financiran u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

Nakon uvodnih riječi ravnatelja slatinskog Crvenog križa Vladimira Jelenčića, s nekoliko riječi podrške projektu obratili su se predstavnici jedinica lokalne samouprave i partnera na projektu, odnosno, u ime Grada Slatine pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok, Općine Sopje, načelnik Berislav Androš, Općine Voćin, tajnik Simodejan Perić, Općine Mikleuš, načelnik Milan Dundović, Općine Nova Bukovica, zamjenik načelnika Tomislav Dereš, kao i Ivona Balić u ime Centra za socijalnu skrb Slatina koji je uz Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, Ispostava Slatina također partner na projektu.
Projekt je napisan u suradnji s Razvojnom agencijom Virovitičko-podravske županje VIDRA.

Potom je projekt ukupne vrijednosti 3.580.607,80 kn predstavila predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Slatina Ljiljana Peretin.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva je potpisan 29. kolovoza u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, a nakon početne konferencije uslijedit će zapošljavanje 20 žena na period od 24 mjeseca koje su između ostaloga nezaposlene i prijavljene u evidenciji HZZ-a Slatina te imaju najviše završenu osnovnu školu ili srednju stručnu spremu.

Po završenoj edukaciji za 14 žena u Pučkom otvorenom učilištu Slatina za posao njegovateljice, koja će trajati od 9. listopada ove, do kraja siječnja iduće godine, uz nadzor koordinatorice projekta Andreje Jurčević, zaposlene žene bit će spremne za pružanje usluge Pomoći u kući za 120 starih, nemoćnih i bolesnih korisnika koji će za vrijeme trajanja projekta svakoga mjeseca dobivati i higijenski paket u vrijednosti do 200 kn.
S radom bi trebale započeti 1. veljače 2019. godine na području grada Slatine, te općina Voćin, Sopje, Mikleuš i Nova Bukovica, dok će šest žena koje su već prošle potrebnu edukaciju s radom započeti 1. studenog ove godine.

Nove zaposlenice zadužit će i potrebnu opremu za obavljanje navedenog posla. Tako će svaka žena dobiti na korištenje bicikl, mobilni uređaj i ostalu potrebnu opremu.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button