DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

“Crnogorac u krevetu” – predstava kojoj se publika stalno vraća

Nakon vrlo uspješnih gostovanja u gradovima diljem Hrvatske, sinoć (utorak) je u slatinskom Pučkom otvorenom učilištu izvedena predstava “Crnogorac u krevetu”.

Njezin autor i jedan od dvaju likova na pozornici je Peđa Šuškavčević, u susjednoj Crnog Gori, ali i puno šire sinonim i simbol komedije. Uz njega glumi i Ana Šimundža Selski.

Ova jedna od najgledanijih crnogorskih komedija svih vremena nastala je prije 20 godina kao monodrama koju je Šuškavčević igrao sam, no nekoliko godina kasnije mu se pridružuje i partnerica s kojom je jedno vrijeme surađivao dok se nije pojavila Ana Šimundža Selski, za koju glumac kaže kako mnogo bolje igra ulogu “prave crnogorske žene”.

Riječ je komediji koja se bavi crnogorskim načinom života i običajima i na duhovit način govori o svim životnim fazama, a naročito duhovito opisuje život prosječnog crnogorskog bračnog para, prikazan prema klasičnim stereotipima o Crnogorcima.

Predstava se u Hrvatskoj izvodi već jedanaestu godinu i tijekom toga perioda je posjetila mnoge velike i male gradove Lijepe naše. Činjenica da je u Splitu rasprodana već 19 puta govori kako su odličnim dijalozima i vrhunskim glumačkim umijećem uspjeli zadržati publiku koja i dalje traži još.

Teme o odnosima između žene i muškarca uvijek su aktualne pa su tako izvrsna tema i neiscrpna inspiracija za kazališnu komediju. A upravo te prikazane životne situacije jednoga bračnog para su ono što je osvojilo simpatije slatinske publike koja se mahom prepoznala u njima.

(Tekst: Nikolina Mažar, Foto: Sunčica Novak Pavličević)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button