NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

Crni tjedan na prometnicama županije

Najveća koncentracija alkohola od 2.43 g/kg je utvrđena u Virovitici, kod vozača osobnog automobila starosti 41 godinu, za vrijeme trajanja mjere opreza zabrane upravljanja motornim vozilom


Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća od kojih jedna s poginulom osobom, 3 sa ozlijeđenima i 8 s materijalnom štetom.
Najteža prometna nesreća protekli tjedan se dogodila u srijedu oko 13,15 sati u Turanovcu, a od posljedica tog naleta teretnog vozila na pješaka i ozljeda zadobivenih tom prilikom je osmogodišnjak preminuo.
Još jedna teška prometna nesreća se dogodila i proteklog vikenda, i to u subotu oko 23 sata kada je u Čađavici došlo do slijetanja vozila s ceste, te nakon višestrukog prevrtanja vozila slijetanja u korito rijeke Čađavice. U toj prometnoj nesreći je 30-godišnji vozač, kod kojega je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od  0,67 g/kg, teško ozlijeđen.
U prometnim nesrećama protekli tjedan su osim jednog teško ozlijeđenog vozača osobnog automobila još po jedan vozač osobnog automobila i bicikla lako ozlijeđeni, a nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu je utvrđena kod 3 sudionika prometnih nesreća.
  
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 334 prekršaja i to 34 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 56 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 48 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 43 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u srijedu u 8,10 sati u Čađavičkom Lugu, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, a vozač osobnog automobila je upravljao brzinom od 105 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu je utvrđena u ponedjeljak u 16,35 sati u Virovitici, kod vozača osobnog automobila starosti 41 godinu, koji je zbog upravljanja vozilom alkotestiranjem utvrđene koncentracije od 2,43 g/kg i za vrijeme trajanja mjere opreza zabrane upravljanja motornim vozilom uhićen sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona.
Po istoj osnovi je uhićen i 49-godišnji vozač osobnog automobila kod kojega je u subotu u 18,30 sati u Sedlarici utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,35 g/kg, što je bila najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u dane proteklog vikenda.
Osim ova dva vozača koji su uhićeni zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, protekli tjedan je uhićen i jedan vozač zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola, te 2 vozača kojima su zbog ponavljanja teških prekršaja, odnosno upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dok im je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova privremeno oduzeta, a jedan od njih je uz to još i upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Proteklog tjedna, od 13 do 19. veljače 2023. godine su policijski službenici, sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL, na području cijele policijske uprave vršili pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa. Ukupno je izvršen nadzor 151 teretnog vozila i kod njih 57 ukupno utvrđeno i sankcionirano 74 prekršaja.
 
                                                              Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button