NASLOVNICAOPĆINE

Crkvenim svečanostima u Novoj Bukovici proslavljen blagdan Velike Gospe

Blagdan Velike Gospe svečano je proslavljen u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici. Brojni vjernici iz mjesta, bliže i dalje okolice te njihovi gosti, kao i povratnici iz brojnih zemalja, došli su se pokloniti Gospi Mariji.

Središnje euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Mario Mesić, župnik Župe svetog Luke Evanđeliste u Lukaču, u koncelebraciji sa svećenicima Slatinskog dekanata među kojima je bio i dekan Dragan Hrgić.

Vlč. Mesić svojom je propovjedi ganuo mnoga srca preporučivši im Nebesku Majku za utočište u svim nedaćama, ali i da hvalu za sva dobra usmjere ka liku Blažene Djevice Marije, naše Majke.

Na kraju svakog od ukupno četiri misna slavlja toga dana domaćin, vlč. Dejan Ilić čestitajući svim vjernicima blagdan Velike Gospe, zahvalio se župnicima koji su uveličali svetkovinu Velike Gospe u Novoj Bukovici, ali isto tako u prigodi svog odlaska iz novobukovačke župe u novu službu, i svim župljanima koji su ga otvorena srca prihvatili kada je prije dvije i pol godine došao ovdje obnašati svoje prvo svećeničko poslanje.
Zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli da se ova župna zajednica održi kao živa crkva u koju ljudi rado dolaze, jer u takvu crkvu vrijedi ulagati i truditi se da bude još bolja i ljepša. Isto tako preporučio je svojim župljanima da prihvate i novog župnika te mu svojim odazivom iskažu dobrodošlicu kojom će započeti njihov zajednički put u Kristu.

S nekoliko riječi zahvale župniku na odlasku, vlč. Dejanu Iliću obratio se i dekan Slatinskog Dekanata, preč. Dragan Hrgić istaknuvši mnoga dobra koja je u tako kratkom vremenu učinio u novobukovačkoj župi.

Ovom velikom slavlju svetkovine Velike Gospe prethodila je devetnica u čast Velikoj Gospi koja je ujedno i zaštitnica općine Nova Bukovica.

Osim crkvenim svečanostima Općina Nova Bukovica tradicionalno je svetkovinu Velike Gospe proslavila i nizom kulturnih, sportskih i zabavnih događanja koja su okupila brojne posjetitelje.
(mf/Foto: Ivica Turkalj, Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button