NASLOVNICAOPĆINE

COVID bus u općini Sopje: Utrošeno oko 130 doza cjepiva

U ponedjeljak, 14. lipnja, započelo je cijepljenje u COVID busu koji obilazi 49 naselja na području Virovitičko-podravske županije. U COVID busu, na kojemu je jasno označen slogan ”Misli na druge, cijepi se”, građani se cijepe isključivo s Pfizer cjepivom.

Jučer, 21. lipnja, COVID bus je prošao kroz općinu Sopje, odnosno mjesta Novaki, Vaška, Sopje i Nova Šarovka. Za cijepljenje se nije bilo potrebno naručivati, a djelatnici Zavoda za javno zdravstvo ”Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije utrošili su oko 130 doza cjepiva. U pratnji busa bilo je i medicinsko osiguranje Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije koje je brinulo o građanima nakon cijepljenja, u slučaju eventualnih nuspojava.

Među cijepljenima bio je i načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

– Valja napomenuti da je ovo prvi ovakav način procjepljivanja stanovništva u Hrvatskoj, odnosno ljudi koji nisu u mogućnosti doći do svojih domova zdravlja, a htjeli bi se cijepiti. Ovim putem zahvaljujem se medicinskim djelatnicima i svim onim stanovnicima naše općine koji su se danas cijepili te na taj način zaštitili sebe i ostale – rekao je načelnik Androš.
mf (df/Foto: A. Rastija)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button