DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Čović pozvan u socca reprezentaciju Hrvatske!

Hrvoje Čović igrač Malonogometnog kluba Slatina dobio je poziv za sudjelovanjem u slijedećoj akciji ”Socca” reprezentacije Hrvatske!

O čemu se tu zapravo radi? Socca je jedna od inačica malog nogometa, a koja se igra na terenu s umjetnom travom dimenzija 40 puta 20 metara. Za razliku od u cijelom svijetu ”priznatog” i puno poznatijeg futsala, socca tek bilježi prve korake.  Naime Svjetska Socca malonogometna federacija (ISF) osnovana je 2017. godine. Jedno od pravila socce je i to da za državnu reprezentaciju mogu igrati samo igrači amateri. Tako se na spisku izbornika Hrvatske socca malonogometne reprezentacije Hrvatske Željka Ostrmana pronašlo i ime beskrupuloznog borca i glavne karike obrane MNK Slatine Hrvoja Čovića. Njegove sjajne predstave gdje je u brojnim bitkama ”popapao” najbolje suparničke napadače nisu prošle neprimijećeno stoga i previše ne čudi ovaj poziv za sudjelovanjem u državnoj reprezentaciji. Inače radi se o akciji EuroCup koja će se od 29. ožujka do 2. travnja igrati u glavnom gradu Moldavije Kišinjevu. Inače kapetan ove reprezentacije je Josip Haluška kojeg smo nedavno imali priliku vidjeti na djelu kada su njegovi MNK Vinkovci gostovali u Slatini. Osim Haluške i Čovića poziv u socca reprezentaciju još su dobili vratar Nikola Beljan te igrači Tomislav Haramustek, Marin Romić, Domagoj Mikleušević, Luka Matković i Edi Ljubas.

Hrvatska socca reprezentacija voljom ždrijeba smještena je u skupinu B zajedno s Francuskom i Kazahstanom.

Kako su izvijestili iz Hrvatskog socca malonogometnog saveza prijenos utakmica iz Kišinjeva je osiguran, a koja će to televizija odraditi objavit će narednih dana.

Damir Jukić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button