DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Članovi UDVDR Ogranak Slatina dostavili prikupljeni crijep u stradale Bošnjake

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina prije par dana je pokrenula humanitarnu akciju kojom želi pomoći svojim prijateljima i ostalim Slavoncima nakon snažnog nevremena koje je zahvatilo krajnji istok Hrvatske, posebno područje općine Bošnjaci.

UDVDR Ogranak Slatina uspjela je skupiti pun šleper crijepa koji je jučer odvezen u Bošnjake. Riječ je o cca. 10.000 komada crijepa koji će biti raspoređen stradalim ljudima.

U Bošnjacima je oštećeno više od 1.100 objekata i znamo da nije za usporedbu, ali izgledaju kao Vukovar poslije rata. Zahvaljujemo svim dobrim ljudima koji su nam pomogli u ovoj akciji, gospodinu Rajku Brajiću, Tomislavu Vukovskom, Daliboru Vilčeku, zamjeniku gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Iliji Nikoliću i Gradu Slatini, načelniku Općine Čađavica Mirku Rončeviću i načelniku Općine Nova Bukovica Tomislavu Bračunu. No najveća zahvala ide Goranu Koiću i njegovoj tvrtki Champion prijevoz d.o.o. koji je organizirao prijevoz crijepa i bez kojeg sve ovo ne bi bilo moguće. Akciju smo proveli u suradnji sa župnikom Župe Bošnjaci, vlč. Josipom Levakovićem, tako da će crijep biti raspoređen onima kojima je najpotrebniji – rekao je Ozren Rastija, predsjednik UDVDR Ogranak Slatina te je dodao kako je ovo treća velika humanitarna akcija koju je UDVDR organizirala ove godine, a ovogodišnja vrijednost svih provedenih akcija ekvivalent je pet godišnjih proračuna udruge.   

(nm/Tekst: N. Mažar, Foto: UDVDR Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button