DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAUDRUGE

Članovi UDVDR-a Slatina u sklopu humanitarne akcije „Dragovoljci za najmlađe“ darovali pet računala darovitim učenicima

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina krajem travnja ove godine je uručenjem CRP analizatora pedijatrijskoj ordinaciji dr. Željkice Gerenčir zaključila humanitarnu akciju „Dragovoljci za najmlađe“, no kako je tijekom akcije prikupljeno više novca nego što je bilo potrebno, udruga ga je odlučila iskoristiti za kupnju pet računala kojima je danas (petak, 21. lipnja) nagradila darovite učenike Grada Slatine.

Članovi udruge su u sklopu ove akcije prikupljali financijska sredstva kako bi nabavili CRP analizator vrijedan 2.500,00 eura pedijatrijskoj ordinaciji dr. Željkice Gerenčir u Slatini koja skrbi za više od 1400 djece. Nabavkom i donacijom ovog uređaja, djeca sa slatinskog područja više ne moraju na pregled u Viroviticu, a kako doznajemo, analizator je svakodnevno u uporabi.

U ovu su se akciju uz pokroviteljstvo Grada Slatine uključile i ostale braniteljske i druge udruge sa slatinskog područja koje su članovima UDVDR-a dale potporu, kao i brojni građani koji su pomogli prikupiti financijska sredstva za nabavu spomenutog uređaja.

Međutim, budući da je tijekom ove akcije prikupljeno više novca nego što je bilo potrebno za kupnju CRP analizatora, udruga je ostatak sredstava odlučila iskoristiti za nabavu računala za pet darovitih učenika iz obitelji slabijih kupovnih mogućnosti.

Prilikom skupljanja sredstava nismo očekivali tako velik odaziv naših poduzetnika i građana tako da smo skupili više novca nego što nam je bilo potrebno za kupnju uređaja. Zbog toga smo u suradnji s našim školama, općinama i s našim župnikom odlučili pojedinoj djeci pomoći darivanjem računala i tako im barem malo olakšati školovanje. Odabrali smo pet srednjoškolaca, a prvi i osnovni uvjet je bio da su dobri učenici i da im je računalo potrebno – rekao je predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ozren Rastija te se zahvalio svima na donacijama i dodao kako se nada da će ova akcija postati tradicija i da će se i dalje truditi djeci olakšati školovanje.

Udruga je u sklopu ove humanitarne akcije nabavila četiri prijenosna računala i jedno stolno računalo, a učenici su uz svako računalo od sponzora na poklon dobili bežični miš, USB stick i torbu.

Uz članove UDVDR Ogranak Slatina, primopredaji računala nazočili su i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilija Nikolić, voditeljica Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja u Virovitici Marina Kraljić, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladen Graovac, predsjednik Udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“ Pavo Tutenov i predsjednik Udruge djece hrvatskih branitelja VPŽ Jurica Culej.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button