DOGAĐANJANASLOVNICA

Članovi UDVDR-a Slatina plove Dravom do Vukovara

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina danas (subota) su sa sopjanskog izletišta uz rijeku Dravu krenuli čamcima na ”Regatu rijekom Dravom od Sopja do Vukovara”. 

 

Regata će trajati dva dana u dvije etape. Prva etapa je od Sopja do Narda gdje će sudionici noćiti te ujutro krenuti prema Vukovaru i Aljmašu.

 

Sudionike ove regate došli su ispratiti dožupan Virovitičko-podravske Marijo Klement, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, predsjednik županijske HVIDR-e i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine”, mještani Sopja, te predstavnici medija. 

 

– Regatu planiramo u dva dana, subotu i nedjelju, sa četiri čamca po pet naših članova u svakom te jednim čamcem u kojem će biti članovi HGSS-a. Ovu regatu planiramo već nekoliko godina u spomen na sve poginule hrvatske branitelje, ali uvijek nas je nešto priječilo u organizaciji, no ove smo godine uspjeli sve posložiti. Prvi dan idemo od Sopja do Narda gdje ćemo noćiti, a potom iz Narda ka Vukovaru i Aljmašu. Iskoristio bih ovu prigodu i zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli ovu našu regatu, kao i članovima HGSS-a koji će nas pratiti da sve prođe u redu, te medijima koji su nas došli popratiti – rekao je predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ozren Rastija. 

– Već oko četiri godine razgovaramo o organizaciji ove regate, koju su inicirali članovi UDVDR Ogranak Slatina, ali nas je uvijek nešto omelo, između ostalog i koronavirus. No, ove smo se godine uspjeli dogovoriti i Općina Sopje je spremno uskočila u pokroviteljstvo ovog događaja. Nadam se da će regata postati tradicija i održavati se svake godine, a mi ćemo organizatorima uvijek pružiti zatraženu potporu – rekao je načelnik Općine Sopje Berislav Androš te sudionicima zaželio sretan put. 

– Na zahtjev Odbora za hrvatske branitelje naše županije, a i nominacije na naš natječaj, Virovitičko-podravska županija je sufinancira ovu regatu sa 1200 eura. Ja bih se zahvalio organizatorima na ovoj inicijativi, jer se na ovaj način čuva dignitet Domovinskog rata, ali i promovira Virovitičko-podravska županija – rekao je dožupan Marijo Klement i sudionicima prenesao pozdrave župana Igora Androvića, te poželio sreću sudionicima. 

Nakon održane regate, skiperi čamaca će s njima vratiti na polazište, a sudionike će ostali članovi UDVDR Ogranak Slatina vratiti u Slatinu vozilima. 

 

Prije polaska u Sopje, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina su kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade odali počast svim poginuli, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima polaganjem upaljenih lampiona i molitvom koju je predvodio župnik slatinske Župe sv. Josipa Dragan Hrgić.

 

df

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button