DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Članovi UDVDR-a Slatina akciju „Dragovoljci za najmlađe“ zaključili uručenjem CRP analizatora pedijatrijskoj ordinaciji dr. Željkice Gerenčir

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina proteklih se mjesec dana posvetila organizaciji i realizaciji humanitarne akcije „Dragovoljci za najmlađe“.
Riječ je o akciji u sklopu koje su prikupljali financijska sredstva kako bi nabavili CRP analizator namijenjen za pretragu kod djece.

Humanitarna akcija „Dragovoljci za najmlađe“ zaključena je danas uručenjem CRP analizatora vrijednog 2.500,00 eura pedijatrijskoj ordinaciji dr. Željkice Gerenčir koja skrbi za više od 1400 djece.

– Riječ je o uređaju kojim se obavlja analiziranje uzorka kapilarne krvi iz jagodice prsta, te pomaže u razlučivanju bakterijske od virusnih infekcija.
Osim toga pomoću ovoga uređaja brzo se dobivaju kvantitativni rezultati CRP-a, dok je pacijent još prisutan u liječničkoj ordinaciji što itekako utječe na pravodobno i kvalitetno liječenje.
To je jako bitno jer je sve teže na temelju kliničke slike kod djece raspoznavati trebaju li antibiotik ili ne. Cilj nam je što prije postaviti dijagnozu i dati adekvatnu terapiju, – pojasnila je dr. Gerenčir te se u svoje i ime svih pacijenata koji će koristiti uređaj u narednim godinama zahvalila članovima UDVDR-a Slatina kao i svima ostalima koji su podržali ovu akciju.

– Puno je djece u ordinaciji i zbilja se svi trude u Slatini, ali svaki puta kada se ovako nešto dogodi onda vidim koliko je zapravo lijepo raditi u ovako malom mjestu jer ovako se što u Zagrebu ili nekom drugom većem mjestu ne bi dogodilo. Ovakve akcije su ono nešto što nas čini baš ovakvim gradom velikoga srca. Mi svi zaboravljamo da budućnost grada predstavljaju upravo djeca, znači ako ne zadržimo djecu da nam budu zdrava nema više ni grada i zato vam još jednom veliko hvala, – zaključila je dr. Gerenčir.

U ovu su se akciju uz pokroviteljstvo Grada Slatine uključile i ostale braniteljske i druge udruge sa slatinskog područja koje su članovima UDVDR-a dale potporu, kao i brojni građani koji su pomogli prikupiti dostatna financijska sredstva za nabavu spomenutog uređaja.

– S nabavkom i donacijom ovog uređaja, djeca sa slatinskog područja više neće morati na pregled u Viroviticu, što je još jedna pretraga manje na koju se mora trošiti dragocjeno vrijeme i naravno trošak putovanja. Sada ovu pretragu djeca mogu obaviti u Slatini, – rekao je predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ozren Rastija, te se još jednom zahvalio svima koji su se odazvali akciji, a zahvala je otputovala i put tvrtke iz Zagreba gdje je nabavljen CRP analizator, a koja je donirala reagens kako bi se isti za prvu ruku mogao koristiti.

– Budući da je tijekom ove akcije prikupljeno više novca nego što je bilo potrebno za kupnju CRP uređaja, isti će se iskoristiti za nabavu laptopa za nekoliko darovitih učenika iz obitelji slabijih kupovnih mogućnosti, – zaključio je Rastija.

Uz članove UDVDR Ogranak Slatina svečanoj primopredaju CRP analizatora pedijatrijskoj ordinaciji dr. Željkice Gerenčir nazočili su i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilija Nikolić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, te predsjednik Udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“ Pavo Tutenov.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button