NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” organiziraju Ultramaraton “Glasnici istine srcem za Pakrac”

Povodom proslave Josipova  blagdana sv. Josipa, zaštitnika hrvatskog naroda, sveopće Crkve i domovine Hrvatske te gradova Slatine i Pakraca koji ujedno slavi i svoj Dan grada, članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”organiziraju:

                                                 Ultramaraton “Glasnici istine srcem za Pakrac”

                                                                     SLATINA-PAKRAC

                                                                          19.03.2022 

  • start:  08.00 Slatina, Spomen – obilježje poginulim hrvatskim braniteljima
  • cilj:   17.30 Pakrac, Spomen – obilježje poginulim hrvatskim braniteljima 

Na ovom ultramaratonu sudjeluju samo članovi udruge maratonaca Vpž˝Glasnici istine˝koji ovime odaju počast svim poginulim hrvatskim braniteljima grara Pakraca i Pakračkog kraja kao i Slatine i slatinskog kraja.

Memorijalni ultramaraton u duljini od 82 km istrčati će u cijelosti Goran Draksler i počasni član Glasnika istine rođeni pakračanac Duško Štrbac iz Zagreba dok će se ostali članovi udruge naizmjenično izmjenjivati.

Ruta trčanja: Slatina – Radosavci – Mačkovac – Voćin – Kamenska – Bučje – Pakrac.

Glasnici istine “spajajući” Slatinu i Pakrac na određeni način iskazuju i zahvalnost ovim gradovima na dugogodišnjoj podršci.

Grad Slatina, sjedište je udruge Glasnici istine i najveća je podrška i potpora Glasnicima istine u svojim aktivnostima koje provode diljem Republike Hrvatske pronoseći istinu o Domovinskom ratu a dakako i promovirajući grad Slatinu.

Za promicanje vrijednosti Domovinskog rata i doprinos u promidžbi grada Slatine nagrađeni su javnim priznanjem Zahvalnicom grada Slatine uručenom u povodu Dana grada 1. rujna 2015.

Grad Pakrac dodijelio je Glasnicima istine u povodu Dana grada Pakraca 19.3.2018. javno priznanje, Pečat grada Pakraca nagradivši ih tako za dugogodišnje sudjelovanje na memorijalnima utrkama “Fokinom stazom” Pakrac – Omanovac u spomen na Marijana Kulhavija – Foku te na memorijalnoj utci Pakrac – Bučje koju su baš Glasnici istine i inicirali 16.01.2014. godine.

Članovi udruge maratonaca iznimno su sretni i ponosni što će ovim ultramaratonom “spojiti” njima dva iznimno draga grada, dva grada – junaka Domovinskog rata, Pakrac i Slatinu. (Izvor: Udruga “Glasnici istine”)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button