DOGAĐANJANASLOVNICA

Članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Slatine sudjelovali u Koloni sjećanja u Vukovaru

Vukovar danas obilježava 31 godinu od sloma herojske obrane grada i agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba u kojoj je poginulo i nestalo 2.717 hrvatskih branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom. Grad na Dunavu bio je pod opsadom 87 dana, a bitka za Vukovar završila je 18. studenoga 1991. njegovom okupacijom koja je potrajala sve do 15. siječnja 1998. i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja nakon koje su se Vukovarci konačno vratili svojim domovima koje je prije toga trebalo obnoviti.

U Koloni sjećanja ulicama Vukovara u spomen na žrtvu toga grada u Domovinskom ratu sudjelovali su i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rada s područja grada Slatine. Iz Slatine su put Vukovara krenula dva puna autobusa, jedan je organizirao Gradski odbor UHDDR Slatina s temeljnim ograncima Bakić, Sladojevci i Gornji Miholjac, a drugi Udruga HVIDR-a Slatina i ZUiČ HVIDR-a VPŽ uz potporu Grada Slatine.
No, mnogi Slatinčani su se u Grad heroj uputili i u privatnom aranžmanu automobilima, kako bi odali počast svim poginulim u obrani Grada heroja, ali i onima koji su mučki ubijeni nakon pada Vukovara na mnogim stratištima poput Ovčare.

Iako je kiša nemilice padala cijelim putem od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, članovi slatinske HVIDR-e su s ponosom nosili baner s najavom 14. Hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, te su na taj način pozvali sve koji su ga vidjeli da im se priključe 13.12.2022. u Voćinu na Hodočašću.
mf (adf; Foto: sudionici Kolone sjećanja)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button