DOGAĐANJANASLOVNICA

Članovi TO UHDDR Bakić povodom Dana državnosti odali počast poginulim hrvatskim braniteljima

U povodu obilježavanja Dana državnosti, 30. svibnja, članovi Temeljnog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bakić položili su upaljene lampione kod križa u Bakiću te na taj način odali počast svim poginulim, preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima. 
 
Počast kod križa odali su, uz članove TO UHDDR Bakić predvođene predsjednikom Ivicom Pavinom, ratni zapovjednik 136. slatinske brigade brigadni general Josip Černi, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora grada Slatine Vlado Međumurac sa suradnicima, gradonačelnik i dogradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i Ilija Nikolić, te mještani Bakića. 
 
Obilježavanje Dana državnosti bila je i prilika da se brigadni general Josip Černi zahvali svojim sumještanima i suborcima na činu generala, kojeg, kako je rekao, ne bi dobio da nije bilo upravo hrabrih hrvatskih branitelja kojima je u vrijeme Domovinskog rata zapovijedao kroz 136. slatinsku brigadu. Kao zahvalu, Černi je svoje sumještane i članove TO UHDDR Bakić, koje iznimno cijeni, te goste počastio ručkom upriličenom u prostorijama udruge. 
 
Uoči svečanog ručka s nekoliko riječi nazočnima se obratio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, zahvalivši se na pozivu istaknuvši kako je suradnja Grada i TO UHDDR Bakić na čelu s Ivicom Pavinom i više nego dobra, te da se nada da će tako nastaviti i ubuduće.
mf (adf; Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button