NASLOVNICAUDRUGE

Članovi slatinskog ogranka UDVDR-a na 11. hodočašću hrvatskih branitelja i djece od Čačinaca do Vukovara

U organizaciji navijačke Udruge „Čačinački alkosi“, a uz pokroviteljstvo Općine Čačinci ove je godine održano 11. hodočašće hrvatskih branitelja i djece od Čačinaca do Vukovara.

Članovi ove navijačke udruge nadaleko poznati po humanosti i domoljublju pokrenuli su ovo hodočašće kako bi odali počast svim žrtvama Vukovara, te u spomen na svog sumještanina, hrvatskog viteza Željka Majora koji je život izgubio na Ovčari. Njemu u čast akciju hodnje od Čačinaca do Vukovara nazvali su „Stopama Željka Majora“, a hodočasnicima iz Čačinaca i Orahovice na ovogodišnjem su se memorijalu pridružili i članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina.

Tako su korak po korak do cilja, krenuvši u utorak, 15. studenog dionicu dugu 139 km u tri dana propješačili do Vukovara Marijan Varjačić, Siniša Ileš, Božidar Smokrović, Kristijan Knjižek, Mario Ptiček, Danijel Vidaković i Šime Beštek, te predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina Ozren Rastija i član iste Slaven Brunović.

Tijekom cijele hodnje kod svakog spomen obilježja su se pomolili i zapalili svijeće za sve poginule i preminule hrvatske branitelje. Obišli su i mjesto stradavanja naših redarstvenika u Borovu Selu kao i Memorijalni centar Ovčara gdje su također odali počast polaganjem vijenca i upaljenih lampiona.

Hodočasnici su sretno stigli danas u napaćeni Vukovar gdje će se sutra priključiti koloni sjećanja, te na taj način obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.
(Mihaela Feldi/Foto: UDVDR Slatina)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button