KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Članovi slatinskog Čitateljskog kluba roman „Duh” Roberta Harrisa ocijenili s visokih 4,4

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina sinoć je u valentinovskom okružju po 33. put održan sastanak Čitateljskog kluba na kojemu su članovi čitali roman „Duh” poznatog engleskog pisca Roberta Harrisa.
Po romanu je snimljen i film pod nazivom „ Pisac iz sjene”, a  režirao ga je  Roman Polanski. Riječ je o trileru zanimljive tematike, likova i mjesta na kojima se odvija radnja. Naslov djela odnosi se na anonimnog profesionalnog pisca, „duha” koji iz sjene piše autobiografiju poznate osobe.
Takav je i glavni lik ovog romana, pisac autobiografija nogometnih zvijezda, glumaca…, koji dobiva zanimljivu ponudu da završi autobiografiju bivšeg britanskog premijera kojeg muči bliža prošlost i sudski proces koji je moguć. Ponuda ga je zainteresirala, iako sumnja u ispravnost svoje odluke.
Kroz ispovijed „duh” piše svoju autobiografiju iz koje doznajemo koliko je pogubna bila njegova odluka da pristane na ovaj posao koji je nudio mnogo novca za kratko vrijeme i mogućnost novih unosnih poslova.

Članovi Čitateljskog kluba knjigu su ocijenili kao vrlo zanimljivu za čitanje, a neke je i oduševila, te je nakon razmišljanja o mogućnostima i nemogućnostima i uvida u likove uz vesele komentare, u konačnici Robert Harris kao pravi majstor od pera dobio ocjenu 4,4.

Uz razmišljanja kojim smjerom ide ovaj svijet i koliko zapravo ne znamo što se događa oko nas zakazan je sljedeći susret Čitateljskog kluba, 12. ožujka u 17,30 sati, kada će se čitati knjiga „Život djevojaka i žena” Alice Munro.
Riječ je o kanadskoj književnici koja je 2013. godine dobila Nobelovu nagradu za književnost.

„Ukoliko smo vas zainteresirali za rad Čitateljskog kluba, a uz to volite čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, dođite u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina na zajednička druženja jer ćete obogatiti i nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.“ – poručuju iz Čitateljskog kluba.
(mf/Foto: Čitateljski klub Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button