DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Članovi slatinske HVIDR-e novom akcijom uredili spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja

Jučer je dvadesetak članova Udruge HVIDR-a Slatina uredilo okoliš i sama spomen obilježja kod mjesta pogibije hrvatskih branitelja na slatinskom području, te im odali počast polaganjem lampiona i molitvom.

– U sklopu projekta „Istina o pobjednicima“, koji se provodi već dugi niz godina, obišli smo i uredili spomen obilježja naših poginulih suboraca kod mjesta Ivanbrijeg, Hum Varoš, Mikleuš, Ćeralije, Balinci i Četekovac, te na Mokrom brdu. Ovakve ćemo akcije nastaviti i ubuduće, jer naši poginuli heroji ne smiju biti zaboravljeni, – rekao je predsjednik slatinske HVIDR-e Nenad Križić.

U akciji uređenja spomen obilježja sudjelovao je i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš.

– Kao član Udruge HVIDR-a Slatina i dugogodišnji predsjednik iste započeo sam ovu aktivnost koju su nastavili Ilija Nikolić i Nenad Križić te uvijek sudjelujem u ovom zajedništvu branitelja jer su to mjesta pogibije najboljih pripadnika HV-a i policije na koje treba sačuvati uspomenu.
Uvijek se rado odazovem na akcije koje se organiziraju, kao i na akcije drugih naših udruga okupljenih u Zajednicu udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije. Kao predsjednik iste provodim niz aktivnosti, kao i sa Odborom za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije te naglašavam ovogodišnji odlazak na obljetnicu VRA Bljesak u Okučane, – rekao je Bubaš.

U akciji uređenja spomen obilježja sudjelovao je i slatinski dogradonačelnik i potpredsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić, koji je naglasio kako će HVIDR-a Slatina u svojim aktivnostima i nadalje imati potporu Grada Slatine, a uređenje spomen obilježja je dugogodišnja aktivnost članova udruge jer poginuli hrvatski branitelji ne smiju biti zaboravljeni.

Načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević i sam dragovoljac Domovinskog rata uređujući spomen obilježje mještanina Čađavice i prvog poginulog hrvatskog branitelja Dragana Bezuka na Mokrom brdu istaknuo je obvezu da se ne zaborave poginuli hrvatski branitelji te podršku radu Udruge HVIDR-a Slatina kao drugih udruga iz Domovinskog rata.
(mf/Izvor: HVIDR-a Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button