Članovi KUD-a “Podravina” Čađavica sudjelovali na 69. smotri folklora u BiH

Kulturno-umjetničko društvo “Podravina” Čađavica prošlog je vikenda sudjelovao na 69. smotri folklora “Srpanjski susreti” u mjestu Žabljak u Bosni i Hercegovini.
 
Prije smotre, članovi KUD-a “Podravina” su posjetili staru tvrđavu u Tešnju i kušali tradicionalne ćevape. Nakon Tešnja, slijedio je odlazak u mjesto Žabljak gdje su predstavnici svih KUD-ova imali zakazan prijem kod općinskog načelnika. Nakon pozdrava i dobrodošlice, svaki od predstavnika KUD-a je rekao nekoliko riječi o svom društvu, njegovom djelovanju i radu. 
 
Večer je započela smotrom folklora i nastupima folklornih skupina na ljetnoj pozornici KUD-a “Izvor” u Žabljaku u općini Usora. Uz KUD-ove iz Bosne i Hercegovine, KUD “Izvor” Žabljak, KUD “Pobjeda” Tešanj, KUD “Ognjišta” Lug Branković, KUD “Usorski običaji” Sivša, HKUD “Biloševica” Rasno i Družice, FA “Bosanski Sevdah” Kraševo, nastupila su i dva KUD-a iz Republike Hrvatske, KUD “Podravina” Čađavica i HKD “Izvor” Donja Motičina. 
 
Nakon bogatog programa i bogatog prikaza narodnih običaja, nošnje, pjesme i plesova, uslijedila je zajednička večera te održan okrugli stol s etnolozima koji su iznijeli svoje komentare i dojmove vezane uz sam scenski nastup svakog pojedinog KUD-a. Večer se nastavila uz druženje i zabavu, te sklapanje novih poznanstava, prijateljstava i suradnje.
(adf, vp; Foto: KUD “Podravina” Čađavica)
 
Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot