Članovi KUD-a “Podravina” Čađavica sudjelovali na 69. smotri folklora u BiH

Kulturno-umjetničko društvo “Podravina” Čađavica prošlog je vikenda sudjelovao na 69. smotri folklora “Srpanjski susreti” u mjestu Žabljak u Bosni i Hercegovini.
 
Prije smotre, članovi KUD-a “Podravina” su posjetili staru tvrđavu u Tešnju i kušali tradicionalne ćevape. Nakon Tešnja, slijedio je odlazak u mjesto Žabljak gdje su predstavnici svih KUD-ova imali zakazan prijem kod općinskog načelnika. Nakon pozdrava i dobrodošlice, svaki od predstavnika KUD-a je rekao nekoliko riječi o svom društvu, njegovom djelovanju i radu. 
 
Večer je započela smotrom folklora i nastupima folklornih skupina na ljetnoj pozornici KUD-a “Izvor” u Žabljaku u općini Usora. Uz KUD-ove iz Bosne i Hercegovine, KUD “Izvor” Žabljak, KUD “Pobjeda” Tešanj, KUD “Ognjišta” Lug Branković, KUD “Usorski običaji” Sivša, HKUD “Biloševica” Rasno i Družice, FA “Bosanski Sevdah” Kraševo, nastupila su i dva KUD-a iz Republike Hrvatske, KUD “Podravina” Čađavica i HKD “Izvor” Donja Motičina. 
 
Nakon bogatog programa i bogatog prikaza narodnih običaja, nošnje, pjesme i plesova, uslijedila je zajednička večera te održan okrugli stol s etnolozima koji su iznijeli svoje komentare i dojmove vezane uz sam scenski nastup svakog pojedinog KUD-a. Večer se nastavila uz druženje i zabavu, te sklapanje novih poznanstava, prijateljstava i suradnje.
(adf, vp; Foto: KUD “Podravina” Čađavica)
 
Back to top button