KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Članovi folklorne skupine “Neven” sudjelovali na dječjem susretu “Budućnost u nama”

Učenici, članovi folklorne skupine „Neven“ i učiteljice PŠ Donji Meljani sudjelovali su 25.3.2017.  na dječjem susretu „Budućnost u nama“ u Zagrebu.

Radi se revijalno-natjecateljskom susretu čiji je cilj promicanje druženja, prijateljstva i razumijevanja kroz ples, sport i ostale aktivnosti namijenjene djeci, ali i ostalima. Svrha i poruka ovog druženja je povezivanje i spajanje različitosti u dječjoj priči bez obzira tko su, što su i od kuda dolaze. Projekt je namijenjen svim klubovima, grupama i pojedincima u Republici Hrvatskoj koji se bave rekreacijom, sportom, plesom i drugim aktivnostima prenoseći svoje znanje, trud i ljubav prema životu svoj djeci jer su DJECA NAŠA BUDUĆNOST.

Organizator projekta je Udruga za um, duh i tijelo-Gombalište iz Zagreba, a predsjednica organizacijskog odbora je Nives Pandža. Susret se održao u KUC „Travno“. Sudjelovalo je oko 500 djece iz raznih krajeva Hrvatske.

FS „Neven“ predstavila se u natjecateljskom dijelu s pjesmom i plesom „Sirotica“, a u revijalnom dijelu s pjesmama „Neven vene“ i „Meljanski bećarac“. Nagrađeni smo velikim pljeskom publike te čestitkama organizatora i članova stučnog žirija. Dobili smo i nagradu-medalju za očuvanje tradicije i promicanje tradicijskih pjesama i plesova te predstavljanje svog zavičaja.

Zahvaljujemo se organizatorima na srdačnoj dobrodošlici i organizaciji te pruženoj  prilici da predstavimo rad  školske  folklorne skupine široj javnosti  izvan naše lokalne zajednice.

Osobito se zahvaljujemo roditeljima naših učenika, mještanima, ravnateljici naše škole te  Gradu Slatini na podršci i pomoći u financiranju prijevoza.

Učiteljice Mirjana i Martina


 

 

 

 

 

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button