DOGAĐANJANASLOVNICA

Čižekova ekipa i ove godine dočekala ljeto zasviravši „Pozdrav Suncu“

Na inicijativu Slatinčanina Dražena Čižeka mala grupa glazbenika entuzijasta po trinaesti put dočekala je prve zrake Sunca u ranu zoru na prvi dan ljeta, a kako drugačije nego glazbom i tako obilježila solsticij 21. lipnja.

Mali koncert „Pozdrav Suncu“ na slatinskom Vidikovcu i ove su godine pripremili Dražen Čižek i Marko Brijačak te zajedno na gitarama zasvirali u ranu zoru, a sve je to zabilježio Josip Job koji i inače redovito prati njihove svirke.  

Ovi stari rokeri na taj su način pozdravili novo ljeto i dočekali prve zrake sunca koje su se na nebu iznad Slatine pojavile jutros točno u 4:59 sati.

– Doći ovdje u ranu zoru svake godine i svirkom dočekati novo ljeto postalo nam je tradicija. Drago mi je što imam istomišljenike kojima nije problem ustati u ranu zoru toga dana, mislim, družimo se mi redovito i inače ali ovaj dan nam je postao nekako poseban i ne bi to propustili nizašto na svijetu, – istaknuo je Čižek te dodao:

– Na slatinskom je Vidikovcu prelijepo gdje je Slatina posložena kao na dlanu, a pogled seže i puno dalje od samoga grada u podnožju i malo koji grad ima ovakvo mjesto kao naša Slatina.
Ovdje se nekako na taj dan osjećaš bliže Bogu nego ikada dok nas polako obasjavaju zrake sunca pri izlasku, jednostavno je to jedan nestvaran osjećaj koji mi doživljavamo na svoj način, – rekao nam je Dražen Čižek, te se zahvalio Marku i Josipu na predivnom druženju uz „Pozdrav Suncu“.

Tradicija je to koja akustičnom svirkom obavezno obuhvaća pjesmu My Sweet Lord Georgea Harrisona i Here Comes the Sun.

Tako su i ovoga puta pozdravili sunce koje im se pomalo sneno prikralo s istoka, obasjalo slatinske ljepote i najavilo ljetne vrućine. 

Budući da ljetne vrućine nisu čekale službeni početak ljeta, kaže Čižek kako im se ove godine nije bilo teško ustati tako rano jer je bilo idealno izaći na svježi jutarnji zrak nakon nekoliko uzavrelih dana.

I tako prođe još jedna zora prvoga dana ljeta i njihov „Pozdrav Suncu“ koji nakon svirke za njihov gušt završi zajedničkim fotografiranjem, a onda tradicionalno na burek i kavu (kod Brice) gdje se uz razgovor sažimaju dojmovi ovogodišnje svirke i njihov „Pozdrav Suncu“.

(mf, rt; Foto: Josip Job)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button