KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Čitateljski klub Gradske knjižnice i čitaonice Slatina proslavio 3. obljetnicu

Čitateljski klub Gradske knjižnice i čitaonice Slatina jučer, 14. svibnja obilježio je svoj treći rođendan. Klub broji dvadeset stalnih članica koje se okupljaju u prostoru Knjižnice svakog drugog utorka u mjesecu kada se razgovara i ocjenjuje knjiga koju su pročitale sve članice, a ona koja zbog drugih obveza izostane pošalje svoju procjenu pročitanog.

U prigodi ove obljetnice članice kluba ovoga puta iznimno su se sastale u prostoru poznate slatinske slastičarne Tena, a ugostile su i profesoricu hrvatskog jezika Industrijsko-obrtničke škole Slatina i bivšu članicu kluba Nedu Mađarac i njezine učenike Esmeraldu Milaković, učenicu drugog razreda prodavača i Danijela Kukića, učenika drugog razreda CNC operatera koji su se aktivno uključili u raspravu.

Suradnja s profesoricom Mađarac i učenicima traje već duže vrijeme, na način da im se šalju zadani naslovi knjiga u PDF formatu (kada su dostupni), te ih i oni također pročitaju i šalju svoje dojmove, a suradnju će nastaviti i nadalje na obostrano zadovoljstvo.

Nakon kratkog osvrta na dosadašnji rad, na knjige koje su čitali i koje su im se više ili manje svidjele, raspravljali su o dojmovima knjige koja je bila zadana za ovaj, 36. po redu susret. Radi se o naslovu „Kamo si otišla, Bernadette?“ američke spisateljice Marie Semple koja je pisana modernim stilom i moderne je tematike: zelena arhitektura, robotika, Microsoft u Seattleu, ali i obiteljsko-društvena drama. Uglavnom roman koji govori o ljubavi majke i kćeri, o geniju koji ne zna naći svoje mjesto u ovom svijetu, o depresiji koja uništava jednu osobu, ali i one koji su oko te osobe. Priča je to i o snovima i ambiciji koja je pisana komično, doduše više u stilu crnog humora, gdje se jedna situacija često promatra kroz različite perspektive. Knjiga je dobila prosječnu ocjenu 4,5.

Za sljedeći susret Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, 11. lipnja s najviše glasova za, odabrana je knjiga „Unterstadt“ naše poznate spisateljice i prevoditeljice Ivane Šojat.
Već kultni roman o Osijeku, o dvadesetom stoljeću, priča je to o jednoj obitelji, gradu i zemlji.

U duhu ove ne tako male obljetnice, predsjednica slatinskog Čitateljskog kluba Marija Cindrić uputila je poziv svima zainteresiranima: – Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se pridružite.  Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.
(Mihaela Feldi/Izvor: Čitateljski klub Gradske knjižnice i čitaonice Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button