DOGAĐANJANASLOVNICA

Čitanje se nagrađuje! Knjižnica darivala Luciju Habričko za sudjelovanje na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja

U Mjesecu hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Slatina sudjelovala je  na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja, a koji se provodi već tradicionalno u organizaciji Knjižnica grada Zagreba.

Ovogodišnja tema kviza bila je zaštita planeta Zemlje, a zbog epidemiološke situacije kviz je organiziran online. 
Na kvizu su sudjelovala učenici viših razreda osnovnih škola sa slatinskog područja.
Od svih učenika koji su sudjelovali izvučena je Lucija Habričko, učenica 5 razreda OŠ Josipa Kozarca Slatina, da nas predstavlja na završnoj svečanosti, za što ju je slatinska Knjižnica nagradila prigodnim poklonom kao sjećanje na sudjelovanje u kvizu.

– Što bi drugo ljepše mogla dobiti na dar nego knjigu. Nadamo se da će joj se svidjeti i uljepšati joj nadolazeće blagdane, rekla je v. d. ravnateljice Marija Cindrić te dodala kako se knjižničarke s Lucijom druže već duže vrijeme, još od njenih najranijih godina. 

– Nije navršila ni 6 godina kada je prvi put zakoračila u Knjižnicu.  Aktivni je član i sudjelovala je u mnogim našim radionicama za djecu zajedno sa svojom sestrom Helenom. Želja nam je da Lucija i dalje bude naš član i da je pratimo tijekom njenog odrastanja i školovanja, budemo joj potpora u knjigama koje će joj biti potrebne za njen razvoj i da će zajedno s mamom i sestrom dolaziti u knjižnicu kao i do sada, – zaključila je Cindrić.
(mf/Izvor: GKiČ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button