DOGAĐANJANASLOVNICA

Čišćenje „Ribnjaka“ u Donjim Meljanima

Iako smo duboko zakoračili u zimu, vremenski uvjeti omogućavaju radove na otvorenom, stoga su mještani Donjih Meljana nastavili s radnim akcijama u sklopu gradskog projekta „Malih komunalnih akcija“.
Tako su prve dane u Novoj godini iskoristili za radove na sanaciji i uređenju „Ribnjaka“ iz kojega je izvađen mulj te očišćena obala. Ovim je radovima zaokružena cjelina u sklopu 2. faze uređenja kompleksa Parka u Donjim Meljanima, a prema planu Vijeća Mjesnog odbora do konačnog uređenja cjelokupnog prostora, predstoji još završna, 3. faza koja obuhvaća sadnju bilja i sadnica, postavljanje dječjeg igrališta i nadstrešnice pored „Ribnjaka“, te uređenje šetnice s popratnim sadržajima (klupe, koševi za otpatke…).

Do prije dva mjeseca ovaj prostor uz glavnu prometnicu i u neposrednoj blizini novog Društvenog doma bio je neprepoznatljiv, obrastao raznim drvećem i raslinjem, no nakon četiri radne akcije u kojima je sudjelovalo 126 mještana, kroz 600 odrađenih radnih sati, očišćeno je oko 3 ha površine „Parka“ te uređeno 650 m2 „Ribnjaka“, čime su ušteđena znatna financijska sredstva.
Zahvaljujući izuzetnoj suradnji Grada Slatine i Vijeća Mjesnog odbora Donji Meljani, te udruga koje djeluju u sklopu Mjesnog odbora, kao i brojnih mještana koji su se vlastitim participiranjem uključili u uređenje sredine u kojoj žive,  Donji Meljani su kao slatinsko prigradsko naselje, osim vizualno postali mjesto ljepšeg i kvalitetnijeg življenja, bogatije sadržajima koje će ne samo mještanima već i brojnim prolaznicima i izletnicima pružiti razne mogućnosti poput boravka u prirodi, sporta, rekreacija, ribolova…, a poslužit će i za ono najvažnije, igru djece u prirodnom i sigurnom okruženju.

Sve ove brojne aktivnosti koje se provode u Donjim Meljanima, rezultat su višegodišnjeg planiranja i analiziranja potreba mjesta s ciljem stvaranja ljepšeg i ugodnijeg okruženja za život svih mještana, a dovršenjem kompleksa Parka i skorašnjeg stavljanja Društvenog doma u uporabu, cjelokupni prostor zaokružit će se u jednu uređenu cjelinu, koju će prema željama mještana u dogledno vrijeme krasiti i kapela sv. Ane čija se izgradnja također planira.
(Mihaela Feldi/Izvor: MO Dnji Meljani, Petar Uher)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button