KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Cimerman Slatinčanima predstavio novu knjigu

Virovitički „morski vuk, 66 godišnjak, sada obiteljski čovjek“ Slavko Cimerman objavio je ovog ljeta knjigu u vlastitom izdanju pod nazivom Mal di Fero-pomorska nostalgija-putopis, a  koju je jučer  predstavio slatinskoj čitateljskoj publici.

Mal di Fero treća je autorova knjiga, a jučerašnje predstavljanje  drugo je gostovanje ovog Virovitičana putopisca  u slatinskoj knjižnici. Za knjigu Mal di Fero  Cimerman kaže da je presjek njegovih sjećanja na nešto što nikako ne može zaboraviti i što je  doživio na vlastitoj koži i tijelu.  Upravo ta pomorska nostalgija, kako je rekla ravnateljica knjižnice Ana Knežević,  prisutna je duboko u njemu i svojom intenzivnošću daleko nadmašuje sjećanja jer predstavlja osjećaj koji je ponekad bio iznimno opasan i životno ugrožavajući.

Je li se  virovitički „laf“, dečko s korza zaista prošvercao kroz život , na malo čudan i ekstreman način,  ili je sve to ostavilo traga, odgovore nudi knjiga Mal di fero.

Sinoć je također , uz svoje slikovito, iznimno emotivno i iscrpno pripovijedanje, autor Slavko Cimerman priredio izložbu zanimljivih i vrijednih predmeta sa svojih putovanja bez kojih ova životna, solju i vjetrovima  okupana  priča ne bi imala svoj miris, okus i težinu.
(ak i dj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button