Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Ciklus radionica glume u Slatini održala akademska glumica Mirna Ostrošić: GAK Leo Srdoč Slatina nastavlja svoj rad novim radionicama

Nakon osnivanja Gradskog amaterskog kazališta Leo Srdoč Slatina, kao prvi korak u radu predsjedništvo udruge odlučilo se na provedbu ciklusa radionica kako bi se na neki način, članovi GAK-a i svi oni koji se žele baviti kazališnim amaterizmom, isprofilirali te shvatili imaju li afiniteta za glumu, režiju, umjetničko vodstvo ili neki drugi umjetnički izričaj kojim bi mogli postati dio slatinskog kazališnog ansambla te doprinijeti svojim marljivim radom da se vrati sjaj nekadašnjeg slatinskog kazališta.

Prva serija spomenutog ciklusa bile su radionice glume, koje je u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Slatina, u protekla tri vikenda održala mag. glume i lutkarstva Mirna Ostrošić, prva i jedina akademska glumica iz Slatine.

– Na kraju ovog ciklusa radionica mogu samo istaknuti da su radionice pun pogodak, a već krećemo i s radionicama režije, što je također jedan od bitnih preduvjeta da krenemo s „pravim“ radom, koji bi u konačnici trebao rezultirati i postavljanjem vlastite predstave, – istaknuo je predsjednik GAK-a Leo Srdoč Slatina, Oliver Jukić.

I ovom prigodom potporu Grada Slatine daljnjem radu slatinskog Kazališta iskazao je gradonačelnik Denis Ostrošić koji je također bio sudionikom pojedinih radionica.

O dojmovima s održanih radionica svoj osvrt nam je iznijela voditeljica istih Mirna Ostrošić, ujedno i novoimenovana umjetnička ravnateljica slatinskog Kazališta.

– Čim sam saznala za inicijativu gospodina Jukića o ponovnom pokretanju amaterskog kazališta u Slatini pružila sam apsolutnu podršku, a silno me obradovalo saznanje da je uspješno osnovano i nisam mogla odbiti poziv voditi radionice glume grupi zainteresiranih, divnih i talentiranih Slatinčana, ljubitelja kazališta i umjetnosti koji žele posvetiti dio svog slobodnog vremena kazalištu. Družili smo se tri subote za redom po tri puna sata u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Slatina. Upoznali smo se, zabavili, puno smijali, svirali, pjevali, improvizirali i igrali se, jer gluma je prvenstveno igra, – istaknula je Mirna, te dodala:

– Cilj mi je bio prenijeti im osnove glume, kretanja na sceni, brige o govornom i tjelesnom aparatu, neka pravila kazališta, važnost zajedništva u radu i najvažnije, ohrabriti ih da se izraze i uživaju. Ugodno sam iznenađena odazivom, njihovim talentom, aktivnošću, a osobito rasponom godina (od 8 do 60plus). Posebno inspirira što pojedinci već znaju što žele raditi u kazalištu (svirati, pjevati, glumiti, biti šaptači, izrađivati scenografiju, režirati, pisati, praviti kostime, frizure, šminkati itd.) tako da vjerujem da već imamo čitavu ekipu spremnu za rad, – ispričala nam je Mirna na kraju se zahvalivši ravnatelju Oliveru Jukiću na prijedlogu i ukazanom povjerenju da preuzme ulogu umjetničke ravnateljice GAK-a „Leo Srdoč“, te tom prigodom obećala svoju svesrdnu pomoć.

– Hvala i svim polaznicima i zainteresiranima jer su pokazali da amatersko kazalište u Slatini ima budućnost. Jer bez njih i podrške Slatinčana, nema ni kazališta, – zaključila je Mirna Ostrošić.

Već od danas, 14. ožujka kreću i radionice kazališne režije za koji je interes iskazao jedan novi krug ljudi tako da se pomalo plete mreža koja će u konačnici pokrenuti „pravi“ rad Gradskog amaterskog kazališta Leo Srdoč Slatina čije članove jedva čekamo gledati na kazališnim daskama koje život znače.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button