Home / DOGAĐANJA / „Christmas carols by Gospodnetić singers“ u Slatini

„Christmas carols by Gospodnetić singers“ u Slatini

Nakon što smo ih slušali i uživali u njihovoj fantastičnoj višeglasnoj izvedbi korizmenih napjeva uoči Uskrsa, kada su prvi puta posjetili Slatinu, Gospodnetić singers ponovno su nas večeras počastili svojim vokalnim sposobnostima.

Ovoga puta, put Slatine, dovela ih je manifestacija „Prosinac u Slatini“ pa su nam prikazali i nešto drugačiji repertoar, usklađen dobu godine i blagdanu Božića koji željno iščekujemo, a nazvan je „Christmas carols by Gospodnetić singers“ .

Nakon odličnog koncerta slatinske limene glazbe, naš paviljon bio je spreman za još jedan koncert, no vrijeme nije bilo na našoj strani.

Organizator je, opravdano, za rezervnu soluciju, upravo uzimajući u obzir prognoze koje su najavljivale obilnu kišu, osigurao prostor slatinske crkve Svetoga Josipa.

U prvome dijelu koncerta, Gospodnetić singersi, počastili su nas fenomenalnim višeglasnim izvedbama adventskih i božićnih pjesama sa svih strana svijeta, a koje su izveli na jeziku odgovarajuće zemlje iz koje potječu, poput Ukrajine, Švedske i drugih. U drugome dijelu koncerta publika je slušala, ali dijelom i sudjelovala, na poticaj naših glazbenih gostiju, u izvođenju nama najbliskijih tradicionalnih hrvatskih božićnih pjesama.

Iako je odaziv publike i u ovom slučaju bio i više nego skroman,a pretpostavimo da je za to krivo vrijeme, pljesak na kraju bio je dovoljno jak da goste nagna na izvedbu još jedne pjesme koja nije bila dijelom božićnog repertoara, radilo se o još jednoj vrhunskoj izvedbi jedne od pjesama iz animiranog filma “Knjiga o džungli“.

Kao zaključak ovoga divnoga koncerta uslijedio je još jedan dugački pljesak publike.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)

x

Check Also

U Čađavici povodom Dana općine otvoren Dom udruga

Svi na istom mjestu, svi pod istim krovom. U Čađavici je danas povodom Dana općine ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org