DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Četvorica neustrašivih VBR-ovaca izvezla biciklistički maraton Četekovac-Bilje u duljini 115 kilometara

Biciklistička ekipa Virovitičko-podravske županija VBR (veterani, branitelji, rekreativci), jučer (petak) je izvezla biciklistički maratona od Četekovca do Bilja u duljini od 115 kilometara.

Biciklistički maraton je organiziran u spomen na žrtve Četekovca, Balinaca i Čojluga, te općine Bilje.

– Ovaj smo maraton organizirali u spomen na žrtve Četekovca, Balinaca i Čojluga gdje je 4. 9. 1991. godine na zvjerski način od strane četnika pogubljeno 24 mještana tih mjesta, te u spomen na pad Bilja, odnosno okupaciju Baranje. Tada, 3. 9. 1991. godine, je u obrani Bilja živote izgubilo ili je nestalo 11 branitelja. Ovim smo biciklističkim maratonom htjeli simbolično spojiti ova stradalnička mjesta u Domovinskom ratu – ispričao nam je član VBR ekipe i predsjednik Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine”, Pavo Tutenov.

Nakon zajedničkog odavanja počasti žrtvama Četekovca, Balinaca i Čojluga na Mjesnom groblju u Četekovcu, VBR-ovce put Bilja ispratili su predsjednik Općinskog vijeća Općine Mikleuš Miroslav Lazar i općinski vijećnik Dalibor Lipovac.

Po dolasku na ciljno odredište, VBR-rovci su dočekani od predstavnika lokalne vlasti te su sudjelovali u protokolu komemoracije i odali počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Bilja.

Biciklistički maraton Četekovac-Bilje, pod pokroviteljstvom Grada Slatine, Općine Mikleuš i Općine Bilje, organizirali su Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine”, a sudjelovali su Mato Bubaš, Pavo Tutenov, Mario Kovač i Darko Dolovski, uz logističku podržku člana slatinske HVIDR-e Josipa Habla.
mf (df/Foto: D. Fišli i M. Kovač)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button