DOGAĐANJANASLOVNICA

Čestitka slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Poštovane građanke i građani Slatine i prigradskih naselja!

S osobitim se ponosom prisjećamo 5. kolovoza, hrvatske borbe za slobodu, neovisnost i demokraciju.
Uz posebnu zahvalnost i poštovanje prema svim poginulim, nestalim i stradalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, svim građankama i građanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 28. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije Oluja!

Ovo su dani kad trebamo biti ponosni na naše hrvatske branitelje koji su u Domovinskom ratu podnijeli najveću žrtvu tijekom stvaranja suverene hrvatske države i njezine slobode, te pokazali svijetu da je želja naroda za životom u slobodi nepobjediva i neuništiva.
Mnogi su hrabri ljudi nesebično dali svoje živote kako bismo mi i naša djeca danas bili slobodni, stoga ih se s iznimnim poštovanjem i pijetetom te vječnom zahvalnošću i danas svi zajedno prisjetimo.

Stoga nikada ne zaboravimo 5. kolovoza 1995. godine kada se na kninskoj tvrđavi pobjedonosno zavijorila hrvatska zastava označavajući završetak briljantne vojno-redarstvene operacije Oluja, koja je bila temelj za izgradnju samostalne i demokratske Republike Hrvatske.

U ime Grada Slatine, svog zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime, još jednom čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button