Home / DOGAĐANJA / Čestitka slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića povodom Dana neovisnosti

Čestitka slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića povodom Dana neovisnosti

Poštovane građanke i građani Slatine i prigradskih naselja!

Obilježavajući Dan neovisnosti u Republici Hrvatskoj, prisjećamo se 8. listopada 1991., dana kada je Hrvatski sabor donio odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.
Nakon dugogodišnje borbe i stradanja hrvatskog naroda ta je povijesna odluka dovela do stvaranja Hrvatske države, njenog međunarodnog priznanja i ulaska u članstvo Europske Unije.

S ponosom i zahvalnošću prisjećamo se velike žrtve naših branitelja tijekom Domovinskog rata i vremena u kojem smo pokazali hrabrost i odlučnost, a zajedništvo i solidarnost pisali su se velikim slovima.

I danas, u posve drugačijem vremenu, trebamo njegovati iste vrijednosti jer tako  najbolje čuvamo spomen na poginule hrvatske branitelje i sve žrtve Domovinskog rata, te iskazujemo neizmjernu zahvalnost svima koji su pridonijeli da danas živimo u slobodnoj i neovisnoj Domovini.

Na tragu domoljublja, demokracije, vladavine prava, socijalne sigurnosti i međusobnog uvažavanja, zajedno trebamo raditi na stvaranju pretpostavki za bolji život svih hrvatskih građana, posebice mladih koji ovdje i sada trebaju poticajni okvir za realiziranje vlastitih potencijala i snova.

Ovom prigodom svim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata te svim građanima u ime Grada Slatine, svojih zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime, čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić

x

Check Also

Čović i Vicić pogađali, a vratar Nikšić briljirao za veliki bod protiv Aurelije

U odličnoj utakmici 2.HMNL – istok igranoj sinoć u dvorani srednje škole Slatina i Aurelija ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org