Home / DOGAĐANJA / Čestitka slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića povodom Dana neovisnosti

Čestitka slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića povodom Dana neovisnosti

Poštovane građanke i građani Slatine i prigradskih naselja!

Obilježavajući Dan neovisnosti u Republici Hrvatskoj, prisjećamo se 8. listopada 1991., dana kada je Hrvatski sabor donio odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.
Nakon dugogodišnje borbe i stradanja hrvatskog naroda ta je povijesna odluka dovela do stvaranja Hrvatske države, njenog međunarodnog priznanja i ulaska u članstvo Europske Unije.

S ponosom i zahvalnošću prisjećamo se velike žrtve naših branitelja tijekom Domovinskog rata i vremena u kojem smo pokazali hrabrost i odlučnost, a zajedništvo i solidarnost pisali su se velikim slovima.

I danas, u posve drugačijem vremenu, trebamo njegovati iste vrijednosti jer tako  najbolje čuvamo spomen na poginule hrvatske branitelje i sve žrtve Domovinskog rata, te iskazujemo neizmjernu zahvalnost svima koji su pridonijeli da danas živimo u slobodnoj i neovisnoj Domovini.

Na tragu domoljublja, demokracije, vladavine prava, socijalne sigurnosti i međusobnog uvažavanja, zajedno trebamo raditi na stvaranju pretpostavki za bolji život svih hrvatskih građana, posebice mladih koji ovdje i sada trebaju poticajni okvir za realiziranje vlastitih potencijala i snova.

Ovom prigodom svim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata te svim građanima u ime Grada Slatine, svojih zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime, čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić

x

Check Also

Oliveru Jukiću treće mjesto na natječaju ”Slavko Kolar”

Posljednjeg dana manifestacije Dani Slavka Kolara (30.11.) koju godinama tradicionalno organizira Gradska knjižnica Slavka Kolara ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org