DOGAĐANJANASLOVNICA

Čestitka slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića povodom Dana grada Slatine

Poštovane građanke i građani Slatine i prigradskih naselja!

Osjećam iznimnu odgovornost i zahvalnost, čast i ponos što po sedmi put kao vaš gradonačelnik mogu s vama proslaviti Dan grada Slatine.

Povjerenje koje ste mi dali izabravši me da u dva mandata vodim ovaj Grad izuzetno mi je važno i doista nastojim ne razočarati vas, nastojim, zajedno s mojim suradnicima, činiti sve što je u našim mogućnostima da ovaj naš lijepi grad, naša Slatina, svakim danom bude još ljepša i urednija životna sredina, uspješnija i modernija, poželjna za ostanak i osnivanje obitelji u sigurnom i prekrasnom slavonskom kutku Lijepe naše smještenom između nemirne Drave i bujnog zelenog Papuka.

Od prvog pisanog spomena imena Slatine prošlo je 726 godina. Kroz osam stoljeća gradile su naš grad generacije i generacije vrijednih i ponosnih ljudi koji se ni po cijenu svojih života nisu dali otjerati sa svojih ognjišta, imanja, njiva i vinograda.

Uvjeren sam da je naš grad spreman za novo razdoblje napretka. Mnogo je posla i projekata iza nas, ali i pred nama, i unatoč okolnostima svjetske krize s kojom se sada suočavamo, unatoč cijenama koje rastu, inflaciji koja nas šamara doslovno svakodnevno, nastavit ćemo Slatinu mijenjati nabolje kako bismo svakom sugrađaninu i sugrađanki, svakom radniku, umirovljeniku i djetetu, svakoj obitelji osigurali dostojan život i perspektivnu budućnost.

Drage moje i dragi moji!

Hvala vam što svojim svakodnevnim radom i zalaganjem u svim segmentima društva unaprjeđujete kvalitetu života, te ujedno pridonosite očuvanju bogate kulturno-povijesne baštine našega grada.

Ponosan sam na sve što smo do sada učinili zajedno u ovih nekoliko godina, bez obzira na mnoge okolnosti koje nam nisu išle na ruku. No život je samo jedan, tu smo zbog nekog nedokučivog razloga i stoga pokušajmo biti bolji jedni prema drugima. Svakog dana poklonimo osmijeh i raskrilimo ruke, naučimo  razumijevati jedni druge, budimo pozitivni i optimistični, zaboravimo sve ono što nas sprječava da ustrajemo u zajedničkom cilju – očuvanju i razvoju onog što smo do sada postigli i prosperitetu naše Slatine koja još toliko mnogo može postići ako smo ujedinjeni.

Slatina živi u srcima svih nas, a svakim našim korakom, lijepom riječju i gestom pokažimo svijetu vrline naše Slatine i njezinu „Drugu stranu očekivanja“. 

Uz obilje uspjeha u privatnom i poslovnom životu, u ime Grada Slatine, svog zamjenika, svih suradnika i u svoje osobno ime, čestitam vam Dan grada Slatine, 1. rujna!

                                                                                Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button