Home / DOGAĐANJA / Čestitka gradonačelnika u prigodi blagdana sv. Josipa

Čestitka gradonačelnika u prigodi blagdana sv. Josipa

Povodom proslave Josipova, blagdana sv. Josipa zaštitnika grada Slatine i Župe sv. Josipa, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić uputio je slijedeću čestitku:

Drage Slatinčanke i Slatinčani, župljani Župe sv. Josipa!

Grad Slatina ove godine obilježava čak pet velikih obljetnica.
Prva i zasigurno za najveći broj stanovnika najvažnija je 100-ta obljetnica utemeljenja Župe sv. Josipa.

Crkva bilježi vrijeme razvoja i napretka, odnosno društvene promjene kroz koje su prolazili stanovnici slatinskoga kraja od 1297. godine, težak život i raseljavanje, zatim  oporavak i ponovnu gradnju vjerskih objekata, a od osnivanja Župe sv. Josipa 1919. godine ona je duhovno središte grada i okolice.

U duhu ove velike obljetnice s osobitim veseljem i radošću upućujem vam najtoplije čestitke u prigodi blagdana sv. Josipa, zaštitnika župe i grada Slatine.

S vjerom u našega zaštitnika, te međusobnim razumijevanjem i zajedničkim radom učinimo Slatinu mjestom ugodna življenja i zadovoljnih ljudi.
Tradicionalno slavlje sv. Josipa, kao i svake godine, neka protekne u znaku veselja, ponosa i štovanja našeg nebeskog zaštitnika.

Uz želje za dobrim zdravljem, radošću i uspjehom u životu, još jednom vam u ime Grada Slatine, svojih zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime čestitam blagdan sv. Josipa.

Vaš gradonačelnik
Denis Ostrošić

x

Check Also

Odavanjem počasti obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Polaganjem vijenaca i lampiona  ispred spomen obilježja u Parku 136.slatinske brigade te ispred spomen ploče ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org