Home / DOGAĐANJA / Čestitka gradonačelnika povodom 30. svibnja – Dana državnosti RH

Čestitka gradonačelnika povodom 30. svibnja – Dana državnosti RH

Poštovane građanke i građani Slatine i prigradskih naselja!

Dan državnosti obilježavamo kao spomen na dan kada je 1990. godine konstituiran prvi višestranački Sabor i kada je Hrvatska raskinula s komunizmom te simbolizira rođenje moderne hrvatske države i njezine konačne neovisnosti.
Danom državnosti Republike Hrvatske slavimo hrvatsku slobodu, dan kada je ispunjen višestoljetni san građana Hrvatske o suverenoj i samostalnoj državi.

Ovom se prigodom s riječima hvale spominjemo svih onih koji su sudjelovali u obrani i oslobađanju naše domovine, kao i svih koji su svojom žrtvom i patnjom omogućili život u slobodnoj zemlji, a s ponosom i dubokom zahvalnošću odajemo najveću počast hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata čiji su životi ugrađeni u temelje suverene Hrvatske.
Prisjetimo se s posebnim pijetetom onih koji su omogućili da vlastitu državu oblikujemo po vlastitoj mjeri, na načelima samopoštovanja, slobode, demokracije, socijalne pravde, solidarnosti i zajedništva.

Čuvajmo i dalje svoju samostalnost, a zajedničkim predanim radom učinimo našu zemlju još ljepšim i boljim mjestom za život gdje će svaki građanin biti zadovoljan i živjeti u blagostanju ne strepeći za budućnost svoje djece.

S vjerom da ćemo zajedničkim radom opravdati nasljeđe koje nam je povjereno i željom da ni danas ne gubimo nadu u bolju budućnost, u ime Grada Slatine, svojih zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime, čestitam vam Dan državnosti Republike Hrvatske – 30. svibnja!

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić

 

x

Check Also

„Slatinski vremeplov“ – Nagradni kviz znanja 3. srpnja

Turistička zajednica Grada Slatine u suradnji sa Zavičajnim muzejom Slatina pokrenula je 19. svibnja ove ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org