DOGAĐANJANASLOVNICA

Čestitka gradonačelnika povodom 25. lipnja Dana državnosti

Poštovane građanke i građani Slatine i prigradskih naselja!

Dan državnosti obilježavamo kao spomen na 25. lipnja 1991. godine, dan kada je Sabor Republike Hrvatske postavio temelje samostalnosti i suverenosti donošenjem povijesnih akata: Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske.
Danom državnosti Republike Hrvatske slavimo hrvatsku slobodu, dan kada je ispunjen višestoljetni san građana Hrvatske o suverenoj i samostalnoj državi.

Slobodu smo, nažalost, čekali nešto duže i borili se za nju i pod našom zastavom znajući oduvijek da sloboda nema cijenu.
Cijenu nisu imali ni brojni životi naših branitelja, sugrađana, civila i svih onih koji su svojim životima dali najveći zalog stoljetnoj težnji. Njih se i u ovoj prigodi, sa zahvalnošću i pijetetom, posebno prisjećamo. Zbog njih i zbog sebe, zbog naše djece, moramo dalje graditi naš Grad, našu zemlju. Učiniti ih mjestom dobrog življenja, mjestom gdje će moći slobodno živjeti i raditi.

S vjerom da ćemo zajedničkim radom opravdati nasljeđe koje nam je povjereno i željom da ni danas ne gubimo nadu u bolju budućnost, u ime Grada Slatine, svojih zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime, čestitam vam Dan državnosti Republike Hrvatske 25. lipnja!

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button