DOGAĐANJANASLOVNICA

Čestitka gradonačelnika povodom 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada

Povodom 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, gradonačelnik Grada Slatine uputio je čestitku građankama i građanima Slatine i prigradskih naselja

Međunarodni praznik rada i ove godine, nažalost, obilježavamo u posebnim uvjetima pandemije COVID-19, što se predugo negativno odražava na životni standard, stupanj nezaposlenosti i dubinu krize koju osjećaju svi segmenti društva.

Unatoč tome 1. svibnja je prilika prisjetiti se važne uloge radništva u razvoju modernoga doba, njihove borbe kroz povijest koja nije bila i nije ostala samo pomaganje onima s nedostatnim primanjima i onima koji ih uopće nemaju.

Ona je i poštena plaća za obavljeni rad, pristojna mirovina, radno vrijeme koje omogućava i vrijeme za obitelj i sebe, cjeloživotno obrazovanje i napredovanje.
Ne smijemo zaboraviti da je pravo na rad jedno od osnovnih ljudskih prava, a u današnjem vremenu svaki dan zapravo je naša kontinuirana borba za očuvanje radnih mjesta ugroženih koronavirusom, pa ih nastojimo očuvati i učvrstiti kroz poduzetničke i Covid mjere koje dajemo već drugu godinu našim obrtnicima i poduzetnicima.

Upravo zato ovaj nas praznik ponovno podsjeća na važnost zajedničkog djelovanja i sinergije svih aktera u našem društvu, jer jedino na ovakav način uspješno stvaramo bolje prilike za naše sugrađane, prije svega gospodarstvenike koji su temelj cijeloga društva, a tu su i naši mladi kojima upravo tako nastojimo osigurati sigurniju i bolju budućnost kako bi ostali u Slatini i prigradskim naseljima i planirali život ovdje.

Provedite Praznik rada bez većih okupljanja, u krugu najbliže obitelji, u vlastitom domu, i svojim razumnim ponašanjem smanjite mogućnosti širenja koronavirusa zbog sretnijeg i zdravijeg zajedničkog sutra.

U ime Grada Slatine, svojih zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime, čestitam vam 1. svibnja, Međunarodni praznik rada!

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button