NASLOVNICASPORTZIMSKI MALONOGOMETNI TURNIR

Centar teško do bodova kontra El trafica

Nakon dvodnevne pauze utakmicama po skupinama nastavio se je, sudeći prema popunjenosti tribina, možda i najposjećeniji turnir u ovom dijelu Hrvatske. Prema slobodnoj procjeni uzbudljive večerašnje utakmice u prosjeku je pratilo oko 400 gledatelja.

Bitno oslabljeno Stanje šoka neočekivano se lako obračunalo s Prijateljima. Sjajni Janečić hladnokrvno je načeo Prijatelje, a početkom drugog dijela sve je bilo riješeno nakon uboda Markovića i Vrkljana.

Nakon još jedne briljantne minijature prvog igrača susreta Janečića svoj labuđi pjev u smiraju karijere dočekao je stameni Oliver Jukić dva puta se upisavši u strijelce nakon što ga je u prvom dijelu u izglednoj poziciji ”odbio vidjeti” Vrkljan. Sve je to Jukić nadoknadio u drugom dijelu, a posebno lijep bio je drugi pogodak kada je uspio vrataru prodati rolicu uhvativši ga na krivoj nozi. Njegov prvi hat-trick u karijeri za nekoliko je centimetara zaustavila vratnica. Valja zabilježiti da je praktički sa sirenom počasni gol za Prijatelje postigao Miroslav Crljenić.

Noja united imala je otvaranje kao iz snova. Đulovčani se još nisu niti snašli, a Smodiš je na drugoj vratnici mirno pospremio ubačaj Grbića da bi nedugo zatim vodstvo povisio Tomislav Sraka. Đulovac je uspio smanjiti preko Vicića, a iz slobodnjaka prednost ponovno na dva razlike podiže Sraka, ali ovog puta stariji brat Bernard. Iako bez iti jednog rezervnog igrača Đulovac u nastavku susreta odlučuje krenuti na sve ili ništa. Do tada vratar Dragan Jaković mijenja poziciju sa suigračem u polju te ubrzo ta taktika u bjesomučnoj jurnjavi s obje strane terena nailazi na plodno tlo. Prvo je gužvu pred vratarom Vrbaslijom pomalo s(p)retno iskoristio Andreić pogodivši gotovo sa svoje strane igrališta u donji desni pokrivenog vratara. Iz najljepše akcije na utakmici za veliko slavlje Đulovčana zabio je spomenuti Jaković no ipak u samom finišu ukazao se Predrag Vujić otklonivši svaku nadu u još jedan preokret upornih Đulovčana.

Slatinski Last baj baj teškom je mukom upisao drugu pobjedu u skupini. S obzirom na iskustvo i kvalitetu trebao je to biti tek nešto lakši trening protiv solidnog Starog podruma no iako su gubili dva razlike dečki sa suprotne strane terena dočekali su svojih pet minuta i ovaj susret odveli u gotovo neizvjesnu završnicu. A sve je lijepo krenulo po favorite. Culej rijetko zabija, a kada zabija onda to čini na spektakularan način. Ovog puta uspio je poentirati, za mali nogomet neuobičajenim, udarcem glavom. Kada je Bubaš lijepo u 10.minuti pronašao Potočkog svi su mislili eto lake pobjede za Last baj baj, ali ne i dečki u narančastim dresovima. Prvo je Dragojevića na spavanju uhvatio Jozić, a isto Ojuroviću radi Simoni i Stari podrum vraća rezultat na početno stanje. Još jedan gol sa sirenom u ovoj neuobičajenoj večeri postigao je Bubaš, i to kao i Culej glavom, ali preko istrčalog vratara.

U trećoj minuti nastavka Valentino Tašić odlučio je jednu akciju Starog podruma okončati sam i to mu je više nego uspješno pošlo za nogom. Ipak, iskusniji Last baj baj  u svojim je redovima imao izrazito raspoloženog Marka Laha čiji trenutak inspiracije, odnosno majstorski gol petom, donosi novu pobjedu pritajenim favoritima turnira.

Letnica je naletima Ljumana i prijatelja odolijevala do 7.minute kada bravu otvara Vuković. Usprkos solidnoj tehničkoj potkovanosti igrača Letnice razlika na terenu u korist spektakularne ekipe Ljumana bila je i više nego očita pa je rezultat kako je vrijeme odmicalo, ali i kako su se Prijatelji koji paralelno igraju na više turnira polako igrački ekipirali, rapidno rastao sve do ogromnih konačnih plus šest.

Još uvijek bez glavnih zvijezda voćinski Centar ubilježio je drugu pobjedu. Donjomiholjački El trafico bio je sve samo ne lak zalogaj prekaljenim domaćim snagama Centra, a tomu u prilog ide i iznenađujuće vodstvo ”električara” preko Petrovića. Ipak jedan od brojnih udaraca izvana Ante Vicića pronašao je put do mreže u samom smiraj poluvremena. Sredinom nastavka samo je na trenutak popustila koncentracija odlično postavljenim Donjomiholjčanima, a sam se ”u zaleđu” našao Nikola Kristić koji takve propuste uredno kažnjava i Centar konačno dolazi u rezultatsku prednost. Svaku nadu El traficu fantastičnim golom ”u devedeset”, postignutim iz slobodnjaka praktički sa centra igrališta ”ubio” je rastrčani Pavao Vicić. Kada je El trafico nakon toga krenuo s igračem-vratarom u potragu za smanjenjem rezultata preko cijelog igrališta praznu mrežu pogodio im je Šimek.

Rezultati:

 • U-10:
  • ŠN Slatina l – ŠN Slatina ll 1:1 (3:2)
  • NK Stara Brezovica – ŠN Slatina l 2:5
 • U-14:
  • Rile mont – NK Mladost Čađavica 1:1 (5:4)
 • kadeti:
  • Poliplast Mikleuš Klenove noge – CB Ana Đulovac 3:1
 • veterani:
  • Stanje šoka – Prijatelji 6:1 (Janečić 2, Vrkljan, Marković, Jukić 2/M.Crljenić)
  • CB Pinta Noja united – Đulovac 4:3 (Smodiš, B.Sraka, T.Sraka, Vujić/Andreić, D.Jaković,  B.Vicić)
 • seniori:
  • CB Jura Last baj baj – Restoran Stari podrum 4:3 (Culej, Potočki, Bubaš, Lah/Jozić, Simoni, Tašić)
  • Ljumy i prijatelji – Letnica 7:1 (Vuković 2, Vincetić, Katavić, Jendrašić, Jozić, Jozić-ag./Svatoš)
  • El trafico – CB Centar Voćin 2:4 (Petrović, Šimek-ag./A.Vicić, Kristić, P.Vicić, Šimek)

(dj / Foto-video: Marijo Kokorić)


Uskoro ovdje pogledajte i video snimke sve 3 seniorske utakmice …

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button