NASLOVNICAPOLITIKA

Čelnici ŽO HDZ-a VPŽ na tiskovnoj konferenciji predstavili listu br. 5 Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim parlamentarnim izborima EU

Danas je u svojim prostorijama u Virovitici Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije održao konferenciju za medije čiji su čelnici govorili na temu predstojećih, desetih po redu parlamentarnih izbora Europske unije, koji će se u svim državama članicama održati od 6. do 9. lipnja, a u Hrvatskoj će se za 12 predstavnika glasati u nedjelju, 9. lipnja.

Tiskovnu konferenciju otvorio je virovitičko-podravski župan i predsjednik ŽO HDZ-a VPŽ Igor Andrović.

– Nakon što je Hrvatska demokratska zajednica osvojila povijesni rezultat na provedenim izborima za Hrvatski sabor, kako u našoj županiji tako i u IV. izbornoj jedinici, a pred nama su još jedni izbori. Izbori za Europski parlament su također izuzetno bitni jer nije svejedno tko će Hrvatsku i hrvatske interese zastupati u Europskom parlamentu i tu nam je potreban jedan snažan i jasan glas, ali i jedna sinergija i nacionalne i europske vlasti koja je važna i bitna za realizaciju svih Hrvatskih nacionalnih interesa. Ovi su izbori bitni iz još jednog razloga jer upravo je Europski parlament jedino izravno izabrano tijelo Europske unije koje prije svega stvara europske zakone, donosi europski proračun i bira članove Europske komisije, a sve to itekako direktno utječe na život hrvatskih građana.
Stoga ovom prilikom želimo još jednom poslati poruku i pozvati sve žitelje s područja naše županije da u nedjelju, 9. lipnja izađu na izbore, da daju svoj glas listi Hrvatske demokratske zajednice koja je predvođena predsjednikom stranke Andrejom Plenkovićem i da očuvamo hrvatske interese u Europskom parlamentu i da nam Hrvatska i dalje bude i snažna i važna, – rekao je Andrović te u nastavku konferencije predstavio postignuća i uspjehe Vlade RH u proteklih osam godina osvrnuvši se prvenstveno na projekte financirane EU sredstvima pomoću kojih je poboljšan život građana u svim sferama života.

S nekoliko riječi obratio se i predsjednik Mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije Mato Krizmanić koji je također naglasio važnost parlamentarnih izbora i utjecaja Europskog parlamenta na život mladih prije svega. Tom se prigodom osvrnuo na sve ono što su Virovitičko-podravska županija i Hrvatska demokratska zajednica uspjeli napraviti na području naše županije povlačenjem sredstava iz Europske unije.

– Brojni projekti su realizirani koji uvelike poboljšavaju život mladih ljudi i standard na nivou naše županije. Izgrađeno je 11 vrtića, a tu su i poduzetničke zone, posjetiteljski centri i druge institucije koje su otvorile svoja vrata i zaposlile brojne mlade ljude, – istaknuo je Krizmanić.

Tiskovnoj konferenciji su nazočili i tajnik Županijskog odbora HDZ-a VPŽ Bojan Mijok te načelnici općina: Sopje Berislav Androš, Suhopolje Goran Doležal, te Općine Voćin Predrag Filić koji se u ime svih općina obratio s nekoliko riječi te ukratko predstavio ovu, kako je naglasio, najmlađu općinu u Hrvata po starosti stanovništva, a u kojoj je itekako vidljiv napredak u posljednjih nekoliko godina zahvaljujući europskim sredstvima.

– Ruralni prostor kao što je općina Voćin, zapravo je najbolji primjer važnosti biti dio europske obitelji. Ja vjerujem da će i Voćin i ostatak županije i dalje biti na tragu te političke stabilnosti koja će građanima donijeti bolje sutra, – istaknuo je Filić.

Saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić istaknuli su zadovoljstvo proteklim izborima za Sabor RH i uspjehom kojim je Hrvatska demokratska zajednica osvojila još jedan mandat. Tom su prigodom ukratko predstavili program HDZ-a na europskim izborima.

– Sve to svjedoči o kontinuitetu politike Hrvatske demokratske zajednice koja vodi prema jačanju i razvoju, te zauzimanju snažnog mjesta Republike Hrvatske u Europskoj uniji, – istaknula je Bedeković te se posebno osvrnula na segment spomenutog programa koji se odnosi na ulaganje u odgoj i obrazovanje i to na svim razinama, od ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, preko osnovnoškolskog i srednjoškolskog, sve do razine visokog obrazovanja i znanosti. Isto tako naglasila je važnost europskih fondova za ulaganja u sustav odgoja i obrazovanja.

– Nužno je reći što nam znače europski izbori i koliko su oni važni i bitni za Republiku Hrvatsku koja je kao zadnja članica Europske unije pokazala kako može napredovati kroz sve ovo vrijeme koristeći europska sredstva i neto dobiti 15 milijardi eura.
Sada se nalazimo negdje na 65-70% europskog standarda, a u idućem periodu želja nam je kroz europsko članstvo ostvariti 85% europskog standarda, u plaćama, i općenito u životu koji prati infrastruktura koju trebamo sagraditi.
Naravno da snažna Republika Hrvatska ovisi o tome kakve će zastupnike u Europski parlament izabrati, – istaknuo je Đakić te se, naglasivši kako je Hrvatska i članica NATO saveza i kao takva potpora Ukrajini, između ostaloga dotaknuo politika koje se odnose na položaj hrvatskih branitelja o kojima se Hrvatska brine kao o jednom od najvažnijih segmenata koji su stvorili slobodnu i suverenu Republiku Hrvatsku gradeći centre za hrvatske ratne veterane europskim sredstvima.

Svi su predstavnici Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije na kraju svojih izlaganja uputili poziv svim onim građanima koji su prepoznali i cijene vrijednosti koje su učinjene i trud koji je napravljen u Virovitičko-podravskoj županiji, da izađu na parlamentarne izbore Europske unije u nedjelju, 9. lipnja i daju svoj glas listi br. 5 Hrvatske demokratske zajednice, parlamentarcima koji će štitili nacionalne interese Republike Hrvatske.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

(SPONZORIRANA OBJAVA)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button