DOGAĐANJAFOTO GALERIJEGLAZBAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Cecilijanski koncert u župnoj crkvi sv. Josipa

U župnoj crkvi sv. Josipa u Slatini sinoć (20. studenoga) je povodom blagdana sv. Cecilije nakon svete mise održana “Cecilijanska večer” odnosno tradicionalni koncert župnih zborova na kojemu su nastupili zborovi slatinskih i okolnih župa.

Ovu tmurnu, jesensku večer uljepšali su crkveni zborovi koji se na ovaj način okupljaju već niz godina kako bi odali počast svetoj Ceciliji, zaštitnici glazbenika, pjesnika i slijepih.

Ovim događajem želi se pokazati koje bogatstvo imamo u župama našega slatinskoga dekanata te se želi potaknuti članove crkvene zajednice da se uključe u zborove koji djeluju u našim župama.

Nakon zajedničke molitve, mladi voditelji Nika Filković i Karlo Martinović iznijeli su nekoliko crtica iz života sv. Cecilije.

Potom su na susretu zborova nastupili redom: Dječji župni zbor Župe sv. Josipa u Slatini, župni zbor iz sopjanske Župe sv. Marije Magdalene, zbor sv. Jakova iz Vaške, zbor iz Župe sv. Barbare u Sladojevcima, zbor Župe bl. Ivana Merza u Slatini, te potom dva zbora Župe sv. Josipa u Slatini – Župni mješoviti zbor i zbor “Julije Bürger”.

Pjevanje kao dio svete liturgije služba je koja je iznimno bitna – gotovo je nemoguće zamisliti svete mise kada na njima ne bi bilo naših pjevača.

Zato se župnik Župe sv. Josipa, vlč. Dragan Hrgić, zahvalio svim pjevačima koji su sudjelovali na sinoćnjem koncertu i koji se kroz svoj rad, vježbanje i pjesmu daruju svojim župnim zajednicama, a prisjetio se i svih preminulih članova čiji su glasovi nekada odzvanjali zidovima crkava našega dekanata, a koji nažalost više nisu s nama.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button