DOGAĐANJANASLOVNICA

Cap program u vrtiću – DV Zeko dobio 2 tima educiranih Cap pomagača

7. i 8. lipnja 2019. godine Dječji vrtić Zeko bio je domaćin dvodnevnog seminara Cap programa, odnosno programa prevencije nasilja nad i među djecom na kojem su sudjelovale odgojiteljice i stručne suradnice s područja cijele županije.

Program Cap (Child assault prevention) jedan je od najpoznatijih programa prevencije nasilja nad djecom u cijelom svijetu, a u Hrvatskoj ga provodi Udruga roditelja Korak po korak, čije su članice, psihologinje, Tina Budić i Matea Dujmović provele edukaciju u vrtiću Zeko.

Predškolski Cap program ima za cilj smanjiti ranjivost djece i njihovu izloženost različitim oblicima zlostavljanja kroz pružanje kvalitetnih informacija, zatim proučavanjem učinkovitih prevencijskih strategija i osnaživanjem njima važnih odraslih – roditelja i zaposlenika vrtića da im pruže kvalitetnu podršku.

Pohađanje ovog programa vodi ka stjecanju znanja i vještina za titulu Cap pomagača koji zatim provode isti program u svojim odgojno-obrazovnim ustanovama, odnosno edukaciju provode posebno educirane Cap pomagačice.

Zadnji korak ove, za Slatinu, vrlo pozitivne i dobro došle edukacije koja vodi tome da život mladih i djece na području našeg grada, ali i cijele Virovitičko-podravske županije bude još bolji i kvalitetniji, održan je u Dječjem vrtiću Zeko u subotu 20. lipnja, uz pridržavanje mjera sigurnosti i protokola ponašanja vezanih uz COVIG-19. Tako da je edukacija provedena u dvorištu vrtića uz dezinfekciju ruku i mjerenje tjelesne temperature svih prisutnih.

Završnom koraku pristupilo je 10 odgojiteljica s područja Virovitičko-podravske županije, a provele su ga educirane Cap pomagačice, Tina Budić psihologinja i Anita Jandrešić Cap koordinatorica za Virovitičko-podravsku županiju.

– Ovim završnim korakom edukacije Cap programa slatinski vrtić Zeko dobio je 2 tima educiranih Cap pomagača te time stvorio mogućnost da od iduće pedagoške godine djeca koja pohađaju naš vrtić svoju kreativnost i učenje kroz igru razvijaju Sigurna, Jaka i Slobodna, što je i osnovni moto ovog programa, – rekla je zamjenica ravnateljice Tamara Dorić.
(Mihaela Feldi/Foto: DV Zeko Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button