Home / NASLOVNICA / Čađavičke udruge dobile svoj prostor

Čađavičke udruge dobile svoj prostor

U svrhu daljnjeg rada, danas je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević s predsjednicima udruga potpisao Ugovore o korištenju prostorija Doma udruga u Čađavici. Tako su svoj prostor za rad dobili NK „Krčevina“ Čađavički Lug, NK „Mladost“ Čađavica, KUD „Podravina“ Čađavica, ŠRU „Karas“ Čađavica i Udruga slavonskih uzgajivača hladnokrvnih konja Čađavica (USUHK).

Podsjetimo, izgradnjom nove zgrade ambulante u Čađavici, stara zgrada ambulante u cijelosti je adaptirana i prenamijenjena u Dom udruga.
Vrijednost investicije iznosi 620.000 kuna, a sufinancirana je manjim dijelom od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje s 214.000 kuna, dok je ostatak išao na teret općinskog proračuna.

– Slijedi opremanje unutrašnjosti objekta adekvatnim namještajem, a sama dodjela prostorija uvelike će olakšati rad udrugama i omogućiti da se imovina udruga poput opreme i dokumentacije s kojom udruge raspolažu nalazi pregledna i na jednom mjestu, – istaknuo je načelnik Rončević.

Zahvalu načelniku iskazali su svi nazočni predsjednici udruga i klubova, kako na ustupanju prostorija na korištenje bez naknade, tako i na financijskoj podršci koju imaju od strane Općine Čađavica te ih je ovaj čin motivirao za rad davši im volju i snagu da i dalje budu pozitivan primjer cijeloj lokalnoj zajednici.
(mf/Općina Čađavica, Željka Predrevac)

 

x

Check Also

Udruga UZOOR počinje s provedbom projekta „U redu je biti drugačiji“

Udruga za obrazovanje i održivi razvoj održala je prošloga tjedna radni sastanak vezan uz početak ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org