NASLOVNICAOPĆINEŽUPANIJA

U Čađavici se energetski obnavlja zgrada škole: Uštede na računima za grijanje iznosile 40 posto

U Čađavici se energetski obnavlja zgrada škole koja je izgrađena 1940. godine, uštede su već ove zime, na računima za grijanje iznosile 40 posto

Ukupno 1.722.846,25 kuna vrijednost je projekta čiji je nositelj OŠ Davorina Trstenjaka iz Čađavice, a kojoj je partner Virovitičko-podravska županija, a kojim će se obaviti rekonstrukcija elektroinstalacija ugradnja LED rasvjete, poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade. Velik dio tih radova je gotov, čemu su se mogli uvjeriti pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondpove Igor Andrović, kao i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, ravnateljica VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Emina Kovač, voditelj projekta Hrvoje Dragičević kao i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević. Njih je s trenutnim radovima na školi upoznala ravnateljica Ksenija Žunec, podcrtavši kao su ove zime, zbog već odrađenih radova na novoj energetskoj fasadi, troškovi za grijanje bili i do 40 posto manji nego prije.

Zgrada osnovne škole izgrađena je 1940. godine, a 1973. godine dograđen je njen noviji dio. Zbog lošeg stanja škole, kako bi se zaustavilo njeno daljnje propadanje, Osnovna škola Davorina Trstenjaka kao nositelj uz Virovitičko-podravsku županiju i VIDRA-u koja je napisala projektni prijedlog, prošlo se na EU natječaju. Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica obuhvaća matičnu školu u Čađavici i tri područne škole od 1. do 4. razreda. Škola ima 189 učenika. Osim toga, u školi je ustrojen predškolski program, a nastava se izvodi u dvije smjene. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button