Home / DOGAĐANJA / U Čađavici potpisani ugovori o potpori za studente sa područja Općine

U Čađavici potpisani ugovori o potpori za studente sa područja Općine

potpisani-ugovori-o-potpori-za-studente-sa-podrucja-opcine-cadavica-3Danas su u prostorima Općine Čađavica potpisani ugovori o potpori za studente sa područja Općine Čađavica. Radi se o 13 studenata koji će za ovu akademsku godinu od općine dobiti potporu u iznosu 500 kn mjesečno. Pravo na potporu ostvarili su svi studenti koji su se prijavili na natječaj objavljen u medijima i na web stranici Općine.

Načelnik Mirko Rončević, koji je u ime Općine potpisao ugovore o potpori naglasio je da Općina Čađavica sufinancira i trošak smještaja u učeničkim domovima za učenike sa područja Općine a koji pohađaju srednju školu izvan područja Virovitičko-podravske županije. Ove godine je na taj način sufinanciran smještaj za 7 učenika.

U proračunu Općine planirana su i rezervirana sredstva u iznosu od 40.000 kuna za sufinanciranje nabave školskog pribora za sve učenike koji pohađaju osnovnu školu u Čađavici. U suradnji sa školom i ravnateljicom Ksenijom Žunec dogovoriti će se način na koji će se odraditi ova inicijativa i koji konkretno pribor je učenicima najpotrebniji.

Na kraju načelnik Rončević istaknuo je da Općina već duži niz godina sufinancira i trošak mjesečne karte za učenike koji pohađaju srednju školu u Slatini. (mk / Foto: Marijo Kokorić)

 

x

Check Also

Slatinska ”devetka” preko Suhopolja do vrha županije

Prevođena  trenerom Darkom Kupresom najmlađa selekcija Škole nogometa Slatina ona U-9 novi je prvak županije ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org