NASLOVNICAOPĆINE

ČAĐAVICA: Započeli radovi na izgradnji svlačionica na nogometnom igralištu

Danas je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević obišao radove na izgradnji budućih svlačionica na nogometnom igralištu NK Mladost 1930 Čađavica. Radovi u vrijednosti 2.167.039,21 kuna, počeli su kako je i planirano, odmah nakon uskrsnih blagdana, a izvodi ih tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave.

Kako je naglasio načelnik Rončević, kada zgrada bude gotova koristit će osim nogometnom klubu i za aktivnosti koje provodi Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica, te za održavanje manifestacija.

– Općina Čađavica je ovaj projekt planirala već pet godina, projekt je prijavljivan na mjere 7.4.1 Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, no, međutim, nismo dosad uspjeli u taj natječaj ući, jer su u njemu prioritet bili vrtići. S obzirom da je takva zgrada neophodna jednom općinskom središtu, odnosno općini Čađavica i nogometnom klubu, odlučili smo zatražiti kredit preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj gdje smo morali prvo ishodovati odluku Vlade RH da se kao Općina možemo zadužiti. Ovo je prvi put u povijesti da se Općina zadužuje za nekakav projekt, ali s obzirom da je Općina svu komunalnu infrastrukturu mjesnih odbora završila, kao i vrtić, odlučili smo se i na ovaj projekt u kojemu je partner i Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica koja će također koristiti te prostorije za djecu – rekao je načelnik Rončević pri obilasku gradilišta.
mf (df/Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button