DOGAĐANJANAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINERADIO EMISIJE

Čađavica ovaj vikend slavi Petrovo

Čestitku mještanima povodom Dana općine danas je putem etera radio Slatine uputio načelnik Općine Mirko Rončević.

Ovog vikenda Općina Čađavica slavi svoj Dan odnosno blagdan sv. Petra zaštitnika župe Čađavica. Program obilježavanja Petrova tako je u programu našeg radija najavio načelnik. Već danas (subota 27. lipnja) održana su dva natjecanja, Kup Općine Čađavica u lovu ribe udicom na plovak na Donjoj Voćinki u organizaciji ŠRU Karas te Pozivni turnir u streljaštvu u Društvenom domu u Noskovcima u organizaciji Hvidre.

Jedna od posebnosti čađavačkog Petrova je i tradicionalna Međužupanijska izložba hladnokrvnih konja i zaprega koja će se održati sutra (nedjelja 28. lipnja) na nogometnog igralištu u Čađavici, a koja će početi u 10 i 30.

Svoj sada već također tradicionalni defile ulicama imat će zajedno sa svojim gostima  i članovi Moto kluba Zvijeri  i to u 12 i 30. Posljednji nedjeljni događaj sportskog je karaktera tako da će prijateljski nogometni susret odigrati dvije Mladosti, domaća čađavačka i gostujuća miljevačka. Ta utakmica počet će u 17 i 30.

Posljednjeg dana proslave u ponedjeljak (29. lipnja) na samo Petrovo program će započeti u 10 sati polaganjem vijenaca kod centralnog križa na mjesnom groblju u spomen na poginule hrvatske branitelje, a nakon toga u 10 i 30 uslijedit će svečano otvorenje Doma udruga u Čađavici gdje će svoje mjesto u potpuno novoopremljenom prostoru pronaći pet udruga i klubova s područja općine. Svečana misa na rasporedu je u 11 sati, a svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Čađavica u 12 i 30.

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u ponedjeljak navečer u zgradi općine svi mještani pozvani su na dvije projekcije kino hitova. Od 19 sati najmlađi će moći pogledati dugometražni animirani film, a za nešto starije od 21 sat na platnu ”putujućeg kina” prikazana će biti domaća komedija.

dj/Foto: em


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button