NASLOVNICAOPĆINE

ČAĐAVICA: Doneseno rješenje o odabiru redovnih studenata za dodjelu financijske potpore

Nakon objave natječaja za dodjelu financijske potpore redovitim studentima u akademskoj 2022./2023. godini i utvrđenih kriterija, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općina Čađavica Danijel Jozić donio je rješenje o odabiru korisnika dodjele financijske potpore.
 
Pravo na financijsku potporu ostvarilo je ukupno dvanaest redovitih studenata od kojih su šest iz prethodne godine, a šest studenata su brucoši. 
 
Iako se ovdje radi o svega 12 studenata, smjer pohađanja je vrlo šarolik te se na listi nalaze studenti socijalnog rada, digitalnog marketinga, elektrotehnike, poljoprivrede, političkih znanosti, informatike, kineziologije, zrakoplovstva. Budući da su životni troškovi uvelike porasli, tako je i općinski načelnik Mirko Rončević odlučio povisiti potporu s dosadašnjih 500,00 kn na 800,00 kn mjesečno, odnosno 8.000,00 kn godišnje po studentu. 
 
Financijska potpora Općine Čađavica je bespovratna te se dodjeljuje samo jednom za svaku akademsku godinu i važno je napomenuti da su se za ovu vrstu potpore mogli natjecati i studenti koji su korisnici i nekih drugih oblika financijske potpore studentima. Općinski načelnik će sa studentima kojima je odobrena financijska potpora zaključiti ugovor o dodjeli financijske potpore.
 
Financijsku potporu Općine Čađavica u akademskoj 2022./2023. godini ostvaruju studenti:
 
1. Tamara Zdelar, Čađavica
2. Luka Predrevac, Čađavica
3. Slađan Mršić, Ilmin Dvor 
4. Marko Katalinić, Šaševo 
5. Antun Sopjanac, Šaševo 
6. Monika Valpovac, Noskovci 
7. Lea Mustafi, Čađavica
8. Mihael Koščak, Zvonimirovac
9. Lorana Zeks, Čađavički Lug
10. Emanuela Molnar, Čađavica
11. Boris Cvetičanin, Čađavica
12. Dario Car, Čađavica 
 
(nm/adf; Izvor: Općina Čađavica; Foto arhiva: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button