NASLOVNICAOPĆINE

Čađavački lovci dobili streljanu za leteće mete, glinene golubove

Jučer (nedjelja) je na čađavačkom strelištu u funkciju stavljena streljana za leteće mete (glinene golubove), koju će koristiti svi lovci s područja općine Čađavica. 
 
Na probnom gađanju okupili su se članovi Lovačke udruge Sokol Čađavica, među kojima su bili načelnik Mirko Rončević i predsjednik udruge Goran Budimir. 
 
– Danas smo se okupili kako bi isprobali streljanu za glinene golubove, koju smo opremili uz pomoć Hrvatskog lovačkog saveza i Općine čađavica. Aparat za izbacivanje letećih meta je iz donacije Hrvatskog lovačkog saveza, a nadstrešnica je napravljena uz pomoć Općine. Za nas lovce ova streljana je će biti od velike koristi, lovci će na njoj moći uvježbavati svoje vještine, ne samo lovci naše lovačke udruge, nego i drugih koji za to izraze želju – istaknuo je Budimir. 
 
– Lovačka udruge Sokol Čađavica još je prošle godine donijela odluku da se ide u izgradnju streljane, ili bolje reći vježbališta. Prošle je godine pokrenuta akcija koja je krenula od Općine Čađavica. Općina je ugovorom darivala zemljište gdje se je sada instalirala streljana. Na zemljište smo doveli električnu energiju, napravili smo postolja i dvije nadstrešnice, a prošli je tjedan stigao sam aparat za izbacivanje glinenih golubova. To je prva faza što bi Lovačka udruga Sokol Čađavica htjela napraviti za svoje i druge lovce, a u drugoj fazi bi išlo postavljanje streljane za isprobavanje karabinskog oružja na sto metara, koje su svi lovci dužni napraviti prije početka lovne sezone. Da bi imali prostor za tu namjenu, lovci su odlučili napraviti ovo strelište, a danas smo se okupili ovdje kako bi to malo isprobali. Pošto se neki naši lovci prvi put susreću s ovakvim gađanjem, ovo im je bila mogućnost kako bi se okušali u gađanju glinenih golubova i isprobali svoje oružje. S obzirom da na našoj županiji postoje još dva strelišta za glinene golubove, u Velikom Rastovcu i Bušetini, plan je da i mi napravimo ekipu te da se na nivou županije natječemo. Streljana je napravljena po svim pravilima, na idealnom je mjestu pošto je dovoljno udaljena od Čađavice, nalazi se u jednoj maloj kotlini i ograđena je, teko da ne može doći do smetnje mještanima ili, ne daj Bože, nečeg drugog, a i sigurnost na streljani je na prvom mjestu – zaključio je Rončavić, i sam član LU Sokol Čađavca te dodao kako će službeno otvaranje streljane biti na Petrovo kada se obilježava Dan općine Čađavica. mf (adf; Foto: R. Turkalj)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button