NASLOVNICAOPĆINE

Čađavački hodočasnici posjetili Bjelovar i ”Božićnu priču” obitelji Salaj u Grabovnici

Katedralu svete Terezije Avilske u Bjelovaru, tijekom jučerašnjeg (nedjelja) popodneva posjetili su hodočasnici Župe sv. Petra Čađavica. 
 
Dobrodošlicu hodočasnicima u ovoj prvoj nedjelji adventa poželio je velečasni Branko Fresl, župnik katedralne Župe sv. Terezije Avilske, koji je održao i svetu misu posvećenu samo ovim hodočasnicima. Nakon svete Mise, župnik je posjetitelje upoznao s povijesti Župe kojom prilikom je istaknuo da je ove godine u listopadu Župa proslavila 250 godina blagoslova Crkve i osnutka Župe svete Terezije Avilske u Bjelovaru. 
 
Katedralom je postala 2009. godine, kada je utemeljena Bjelovarsko-križevačka biskupija, dok je do tada bila župna crkva. Trenutno je novoobnovljena tako da su hodočasnici imali priliku vidjeti novouređene prostore same katedrale kao i njenih usko vezanih dijelova. 
 
Budući da se katedrala nalazi u samom središtu Bjelovara, na Trgu Eugena Kvaternika, posjetitelji su imali priliku prošetati centrom Bjelovara i vidjeti svečano i lijepo ukrašen grad u vrijeme adventa.
 
Nakon kratkog razgovora provedenog u ugodnom druženju i okrjepi koju je priredio već spomenuti župnik Branko sa svojim suradnicima, hodočasnici su se uputili u Grabovnicu pored Čazme te posjetiti ”Božićnu priču” obitelji Salaj. Uz mnoštvo šarolikih lampica koje su zasjale punim sjajem, uz tradicionalne kobasice i kuhano vino čađavački putnici imali su priliku pratiti i nogometnu utakmicu Hrvatska-Kanada i bodriti naše vatrene koji su s uvjerljivom pobjedom savladali protivnika i time donijeli veselje i radost navijačima koji su se sretni i veseli vratili svojim kućama.
mf (žp, adf; Foto: Ž. Predravac)
 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button